Actualitate
Schimbări majore în Poliția doljeană

Finalul anului 2016 a fost unul plin de schimbări în cadrul Insectoratului de Poliție al Județului Dolj. Ele au marcat chiar și conducerea instutuției, comisarul șef Nicușor Badea trecând în rezervă, acesta depunându-și cerere de pensionare.

Adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, comisar șef Nicușor Badea și-a încheiat activitatea la finalul lunii decembrie 2016, acesta depunând solicitare de pensionare. În ultimii 11 ani, Badea a ocupat funcția de ajunct, el fiind promovat în acest fotoliu în aprilie 2005, fiind adus la Craiova din postura de șef al Poliției orașului Segarcea. După absolvirea școlii de ofițeri de poliție în 1989, Nicușor Badea a fost ofițer de cercetare penală -  Poliţia oraşului Mizil, până în august 1990. De la această dată a fost transferat  ca ofiţer de cercetare penală - Poliţia oraşului Segarcea, iar în mai 1995 a devenit șeful instituției. Postul eliberat de Nicușor Badea este vacant.

Tot la pensie a ieșit și comisar șef de poliție Maria Tudor, șeful Serviciului Cabinet al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.Aceasta a părăsit structura Ministerului Administrației și Internelor la câteva luni după ce soțul său, comsiar șef de poliție Constantin Tudor, a ieșit la pensie din funcția de comandant al Secției 2 Poliție Craiova. În locul Mariei Tudor, șefia Serviciului Cabinet a fost preluată de comisar șef Adrian Căpraru, detașat de la Secția 5 Poliție Craiova, iar comanda Secției 2 Poliție a fost preluată de comisar șef Dan Adrian.

 

Multe mutări și la Poliția Municipiului Craiova

Comisarul șef Mauriciu Popa a ieșit și el la pensie la finalul anului 2016, a fost trecut în rezervă, iar postul său, șeful Poliției Municipiului Craiova, a fost ocupat de comisar șef Marius Tițoiu, locul său de la comanda Poliției orașului Segarcea fiind în prezent vacant. După plecarea lui Adrian Căpraru de la șefia Secției 5 Poliție, coordonarea echipei din cartierul Craiovița Nouă a fost preluată de cms. Șef Ion Priboi. De asemenea, șefia Secției 1 Poliție a fost preluată de subcomisar Constantin Stuparu. După pensionarea comisarului șef Liviu Firănescu, pe postul de șef al Secției 6 Poliție a fost împuternicit comisar șef Nicușor Cojocaru.

De asemenea, comisarul șef Victor Vlăduț a ieși la pensie din funcția de adjunct al Poliției Orașului Calafat, pe funcția aceasta fiind împuternicit Cătălin Pașaliu. Tot la pensie a ieșit și comisar șef de poliție Silviu Văcaru, acesta părăsind structura Ministerului Administrației și Internelor din funcția de șef al Biroului pentru Combaterea Criminalității Organizate și Antidrog Craiova.

Comisarul șef de poliție Marius Stamin a părăsit și el Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj alegând pensia. Acesta îndeplinise în ultimele luni funcția de șef al Serviciului Logistic al IPJ Dolj, post pe care l-a obținut după ce a părăsit Biroul Drumuri Naționale și Europene. Întreaga logistică a Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj se află acum pe mâinile comisarului Cătălin Dan. Și șeful “mascaților”, comisar şef Dan Comisaru s-a retras la pensie, în acest moment Serviciul de Acțiuni Speciale fiind coordonat de comisar Lucian Sfetcu.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.