Actualitate
Sancțiuni pe linie rutieră în Olt

În săptămâna 07-13 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru creşterea gradului de disciplină rutieră şi reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

La nivelul judeţului Olt, în primele 5 luni ale anului 2021, principalele 3 cauze generatoare de accidente rutiere sunt: viteza, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor.

 

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 974 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale. De asemenea, au fost reţinute 127 de permise de conducere, dintre acestea 26 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 63 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50km/h şi 38 pentru alte abateri, fiind retrase şi 43 de certificate de înmatriculare.

 

Totodată, au fost constatate 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 5 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 5 pentru conducere fără permis şi 4 pentru alte abateri.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.