Actualitate
Craiova. S-a semnat contractul pentru 17 tramvaie moderne

Luni, 19 iulie, a fost semnat contractul dintre primăria Craiova, reprezentată de Lia Olguța Vasilescu, și firma Pesa, din Polonia, pentru furnizarea a 17 tramvaie noi. Valoarea noilor mijloace de transport în comun este de 202,3 milioane lei, iar primul tramvai va sosi în Craiova după 22 de luni, în mai 2023. Polonezii au mai livrat tramvaie în România, patru unități la Cluj, iar la Iași vor fi furnizate alte 16.

Tramvaiele vor circula pe trei rute, 100, 101 și 102, cu posibilitatea de a atrage 345 de călători la orele de vârf. Reprezentanții fabricii au dat asigurări că pe primul loc va fi pusă siguranța, dar și confortul calatorilor.

Lia Olguța Vasilescu a prezentat datele tehnice ale noilor mijloace de transport în comun. "Este important de știut că tramvaiele nu vor ajunge mâine sau săptămâna viitoare în Craiova, din păcate este destul de mare așteptarea de 22 de luni, dar nicio firmă nu are tramvaie pe stoc, ci ele trebuie produse. Așadar vorbim despre 17 tramvaie, ne-am fi dorit să fie o firmă din România, dar la această licitație nu s-a prezentat nicio companie românească", a declarat edilul Craiovei, Olguța Vasilescu. 

Caracteristici:
-    Lungime totală: 27,00 m;
-    Înălţime totală exterioară: 3,60 m (fără echipamentele de pe acoperiş şi pantograful);
-    Înălţime totală interioară: 2,10 m;
-    Lăţimea totală: max. 2,40 m;
-    Înălţimea podelei în zona uşilor de acces: max. 350 mm de la nivelul şinei;
-    Podea 100% coborâtă pe toată suprafaţa destinată pasagerilor, fără trepte şi înclinări pe lungime de max. 18%;
-    Capacitatea de transport totală: 218 locuri, din care 58 pe scaune fixe, nerabatabile, plus vatmanul;
-    Viteza maximă de deplasare: 70 km/h, limitată cu dispozitive de limitare la 50 km/h;
-    Patru uşi duble şi două uşi simple;
-    Echipare cu sisteme de încălzire, ventilaţie şi condiţionare a aerului;
-    Echipare cu sistem de ticketing şi sistem GPS/management, compatibile cu sistemele existente la operatorul R.A.T. SRL;
-    Echipare cu sistem de supraveghere video la interior şi exterior (10 camere).

În prezent, parcul Rat Craiova are 29 de tramvaie. Doar 14 dintre acestea sunt funcționale, iar majoritatea au o vechime de 40 de ani.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.