Actualitate
Reținuți pentru furturi de peste 800.000 de euro

Polițiștii doljeni au pus în executare cinci mandate europene de arestare, emise de autorităţile judiciare din Franţa pe numele a trei tineri, doi de 25 de ani şi unul de 26 de ani,  din comuna Piscu Vechi şi a doi bărbaţi de 30 şi 31 de ani, din comuna Bistreţ. Cei cinci sunt acuzați de mai multe furturi comise pe teritoriul francez, prejudiciul creat fiind de peste 800.000 de euro. 

"Marți, 8 iunie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au pus în executare 5 mandate europene de arestare, emise de autorităţile judiciare din Franţa pe numele a 3 tineri, doi de 25 de ani şi unul de 26 de ani,  din comuna Piscu Vechi şi a doi bărbaţi de 30 şi 31 de ani, din comuna Bistreţ.

 

Cei în cauză ar fi comis pe teritoriul statului francez mai multe infracţiuni de furt în grup infracţional, tăinuire în grup infracţional de bunuri provenind din furturi, participaţie la o asociatie de răufăcători în vederea pregatirii unei infractiuni, constând în aceea că în perioada ianuarie 2019 – aprilie 2021 ar fi  participat la mai multe infracţiuni de furt în grup, pe teritoriul francez, fiind creat un prejudiciu de 800.000 euro.

 

Persoanele în cauza a fost escortate şi prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a emis pe numele acestora ordonante de reţinere pentru 24 ore, fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj", au declarat reprezentanții IPJ Dolj. 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.