Actualitate
Rețea de hackeri din Craiova şi alte oraşe, destructurată de DIICOT şi Secret Service

Polițişti din structurile de combatere a criminalității organizate au efectuat 27 de percheziții la domiciliile din Craiova şi din alte orase, la persoane implicate în diverse forme de fraudă informatică şi spălare de bani. Pentru prima dată în Romania au fost indisponibilizate cryptomonede.

Activitatea infracțională a persoanelor implicate ar fi debutat în anul 2016. Prin intermediul unor site-uri de comerț electronic, membrii grupului ar fi postat anunțuri cu marfă care, în realitate, nu exista, convingând victimele să trimită bani pentru bunurile comandate(inexistente). Victimele erau cetățeni americani, iar prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 34.000.000 de dolari. În urma acțiunii, au fost ridicate sau indiponibilizate 51 de telefoane mobile, 8 HDD –uri, 40 de memory stick-uri, 32 de laptop-uri, 12 tablete, cinci de unități centrale P.C., 86 de medii optice (CD/DVD), un aparat foto, 11 carduri bancare, trei carduri de memorie și două autoturisme (în valoare aproximativă de 61.000 de euro). De asemenea, au mai fost ridicate sumele de 207.600 de lei, 24.500 de euro, 5.000 de USD și 5.500 CHF. Prin intermediul Serviciului de Investigare Financiară a Grupurilor de Criminalitate Organizată din cadrul D.C.C.O., au fost puse în aplicare ordonanțe de instituire a sechestrului asigurător cu privire la 10 bunuri imobile (7 terenuri, o casă și două apartamente), cu o valoare totală estimată de 310.000 de euro.  în premieră pentru autoritățile de aplicare a legii din România, au fost indisponibilizate criptomenede Ripple și Bitcoin, cu valoare aproximativă de 5.000 de dolari. " În cauză, au fost identificate și conduse la sediul D.I.I.C.O.T., precum și la brigăzile de combaterea criminalității organizate din Cluj și Craiova, 18 persoane", se arată în comunicatul IGPR.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.