Actualitate
Restaurantele mizează all-in pe terasele încălzite

După ce au fost închiși în interior în plin sezon rece, patronii de localuri din Craiova încearcă să își salveze afacerile și, cu ultimele resurse, investesc în încălzirea teraselor, deși încasările în ultimele șase luni au scăzut cu 60-80%.

Cei din industria horeca s-au reorientat rapid, au închis terasele restaurantelor cu folie și le-au dotat cu încalzitoare, numai pentru a atrage clienții și așa bulversați de măsurile restrictive, care se schimbă de la săptămână, la săptămână.

În funcție de spațiul deținut, investiția nu este deloc una mică, pornind de la 3000 de euro pentru o terasă de câțiva metri și putând ajunge la zeci de mii, pentru un sistem performant de încălzire în pardoseală, un acoperiș sau o fațadă care se retractează.

Patronii mai spun că odată cu investițiile pentru încălzitoare, se dublează și costurile cu energia. Astfel, pentru o terasă de 50 de metri pătrați, ai nevoie de patru sisteme de încălzire cu flacără, costul unei singure instalații fiind de minimum 1000 lei, fără a lua în calcul gazul consumat.

 

“Singura noastră soluție pentru a ne salva afacerea a fost să investim în terasa pe care am închis-o cu folie și am dotat-o cu încalzitoare. Investiția se ridică la aproximativ 3500 de euro. Ne așteptăm ca măsurile restrictive să se prelungească și astfel dorim să oferim o alternativă clienților care vor să iasă în continuare în oraș, în ciuda situației actuale. Am luat toate masurile impuse și încurajăm pe toată lumea să poarte masca, și sa fosească dezinfectanții puși la dispoziție în local”, a declarat patronul unui local craiovean.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.