Actualitate
Raed Arafat despre starea de sănătate a lui Florin Busuioc: 'Este deja în sala de intervenție'

Doi medici craioveni îi montează la această oră un stent la inimă lui Florin Busuioc. Acesta a fost stabilizat și introdus în camera intervențională. 

 

„Este deja în sala de intervenție pentru stent, deci nu se pune problema transferului. Este o intervenție coronariană, nu o operație propriu-zisă”, a declarat Raed Arafat. Echipa de medici este formată din medic specialist cardiologie intervențională Eugen Țiereanu și medic specialist Paul Trașcă.


Ce este un stent?
Stentul este un tub de dimensiuni mici pe care medicul îl introduce într-o arteră. Stentul are rolul de a reseta presiunea sângelui sau a altor fluide, în funcţie de locul în care este amplasat. Stentul la inimă este fabricat fie din plastic, fie din oţel.


Cu ce ajută stentul?
Stentul la inimă este în mod normal necesar când placa de aterom (o afecţiune cronică ce este cauzată de depozitele de colesterol şi grăsimi) blochează un vas de sânge. Stentul poate fi utilizat în cadrul unei intervenţii chirurgicale urgente în cazul în care o arteră coronară este blocată.

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.