Actualitate
Racheta de semnalizare, aterizată pe parbrizul unui craiovean, aparține militarilor polonezi dislocați la Craiova

Reprezentanții Brigăzii Multinaționale Sud-Est au recunoscut că racheta de semnalizare ce a aterizat pe parbrizul unui autoturism, parcat în cartierul Craiovița Nouă, aparține subunității poloneze care la ora producerii incidentului efectua o instrucție tactică în poligonul Obedeanu.

“În seara zilei de 8 mai 2018, o subunitate din cadrul Contingentului Militar Polonez dislocat în România, în cooperare cu militari din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din garnizoana Craiova, au executat o activitate curentă de instrucție tactică pe timp de noapte în terenul de instruire Obedeanu. Antrenamentele nu au presupus executarea de trageri cu armamentul individual sau cu cel montat pe tehnica blindată din dotare.  În scopul semnalizării momentelor tactice și identificarea reperelor din teren, subunitatea poloneză a folosit mijloace de iluminare (tip rachete de semnalizare) în conformitate cu scenariul tactic aprobat.  Referitor la incidentul semnalat în mass-media, privind pagube materiale produse  unui vehicul parcat în cartierul Craiovița Nouă, într-o zonă aflată la aproximativ 2 km de locul de desfășurare a instruirii, a fost demarată o anchetă sub coordonarea Parchetului Militar  în vederea stabilirii legăturii de cauzalitate între activitatea de instrucție și incidentul raportat. De asemenea, o comisie de cercetare administrativă numită de comandantul Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” cercetează circumstanțele evenimentului. Contingentul polonez este parte componentă a iniţiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenţei consolidate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia din 2016.  Detașamentul este format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est. Durata unei rotații în România pentru fiecare contingent este de aproximativ şase luni”, se arată în comunicatul Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.