Actualitate
IPJ Dolj-Proiectul RAISA, tehnici și metode de investigare a fraudelor

Proiectul Raisa are drept scop îmbunătăţirea metodelor şi tehnicilor de investigare, precum şi a cunoştinţelor lucrătorilor implicaţi în lupta împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare în România, Ungaria şi Bulgaria. Proiectul se adresează direct polițiștilor și inspectorilor vamali din RO, BG și HU și implicit reprezentanților finanțelor publice regionale și ai poliției de frontieră, și indirect autorităților regionale și locale, precum și reprezentanților Ministerului Public. 

Miercuri, 19 februarie, a avut loc deschiderea oficială a Proiectului RAISA, finanţat prin Programul HERCULE III de către OFICIUL DE LUPTĂ ANTIFRAUDĂ. Bugetul total al proiectului este de 102,104.02 euro, dintre care 81,683.21 euro finanţare OLAF şi 20,420.81euro cofinanţare IPJ Dolj.
CO-Beneficiari sunt:
• ROMÂNIA: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, Inspectoratul de Poliţie
Judeţean Arad, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brașov, Inspectoratul de Poliţie
Judeţean Giurgiu, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinți, Direcţia
Regională Vamală Craiova
• BULGARIA: Direcţia Vamală Lom, Direcţia Regională de Poliţie Vidin,
Direcţia Regională de Poliţie Vratsa
• UNGARIA: Agenţia Naţională Vamală şi Fiscală Budapesta, Inspectoratul de
Poliţie Judeţean Bekes.

Pe lângă acest eveniment, în cadrul proiectului se vor mai desfăşura: în luna aprilie, la Alba Iulia - un workshop; în lunile iulie și octombrie, la Brașov, respectiv Arad, două seminarii internaționale; în luna decembrie, la Craiova - conferinţa de închidere. Proiectul se adresează direct polițiștilor și inspectorilor vamali din RO, BG și HU și implicit reprezentanților finanțelor publice regionale și ai poliției de frontieră, și indirect autorităților regionale și locale, precum și reprezentanților Ministerului Public. Inițiativa IPJ Dolj, prin proiectul RAISA este de a îmbunătăți cunoștințele a aproximativ 270 de reprezentanți din RO, BG, HU (polițiști, inspectori vamali și fiscali) cu privire la tehnicile și metodele de investigare utilizate în lupta împotriva fraudei prin achiziții intracomunitare pentru a le crește capacitatea de investigare a fraudelor care afectează interesele financiare ale UE. Pe parcursul activităților proiectului ne propunem atât realizarea unei expertize în domeniu pentru lucrătorii de investigare a fraudelor, cât și a unei cooperării transfrontaliere îmbunătățite RO-BG-UNG. Ca și rezultate care vor fi atinse, în acest proiect amintim:

- realizarea schimbului de experienţă şi bune practici între agenţiile de
aplicare a legii din România, Bulgaria şi Ungaria cu atribuţii în domeniul
luptei împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare;
-facilitarea unei cooperări active între instituţiile cu responsabilităţi în
domeniu și sensibilizarea specialiştilor de investigarea fraudelor (poliţişti-
inspectori vamali-inspectori fiscali) cu privire la situaţia actuală a
problematicii din domeniul vizat;
-realizarea broşurii „Metode și tehnici folosite în lupta împotriva fraudei cu
achizitii intracomunitare în România, Bulgaria și Ungaria”.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.