Actualitate
Prinşi cu mâna-n geantă
Ieri, 4 ianuarie a.c., în jurul orei 1800, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale, aflați în executarea unei acțiuni pe linia prevenirii furturilor din genți și buzunare, au depistat doi tineri, în zona mall Electroputere, la scurt timp de la comiterea unui furt.
Mai exact, polițiștii au stabilit faptul că P.MARIAN, de 18 ani și C.L., de 15 ani, ambii din municipiul Craiova, au sustras un portmoneu în care se afla suma de 85 lei și acte de identitate, din geanta CONSTANȚEI B., 27 de ani, din Craiova.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate.
În cauză oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar în urma probatoriului administrat, împotriva craioveanului de 18 ani s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore pe bază de ordonanţă.
Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale, astăzi persoana în cauză urmând a fi prezentată magistraților cu propunere de arestare preventivă.
În staţii/mijloace de transport în comun:

• când aşteptaţi autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră;
• dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase căutaţi să vă schimbaţi locul;
• poziţionaţi poşeta/geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix in autovehicul;
• dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în nici un caz spre exterior ori spre vecinul de scaun;
• când poziţia unui călător vă impune să vă îndepărtaţi de bagaje, sau să vă schimbaţi poziţia, evitaţi-l;
• nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor;
• dacă sunteţi obosiţi, evitaţi să vă aşezaţi pe scaun, pentru a nu adormi;
• dacă circulaţi la ore târzii, când sunt puţini călători, aşezaţi-vă cât mai aproape de conducătorul auto sau lângă alţi pasageri care vă inspiră încredere.
 
NU UITAŢI! Cu un plus de vigilenţă, vă puteţi bucura de clipe minunate, feriţi de evenimente neplăcute!
Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.