Actualitate
Primele 36 de blindate Piranha 5 vin la Craiova

Primele 36 de transportoare blindate Piranha 5 vor intra în dotarea Armatei Române. Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat că blindatele „vor pleca în zilele următoare” spre militarii din batalionul „Scorpionii Roșii” de la Craiova.

„Sunt încrezător că acestea vor trece cu bine și testarea operațională și se vor integra foarte bine în unitățile Forțelor Terestre, care au mare nevoie de un vehicul care să le asigure mobilitate, putere de foc mărită, dar și protecție sporită atunci când își îndeplinesc misiunile”, a declarat ministrul Ciucă, într-o postare publicată pe Facebook.

 

România a cumpărat pentru Forțele Terestre, 227 de transportoare blindate Piranha 5, produse de o firma americană. Valoarea totală contractului este de aproximativ 868 milioane de euro, conform MApN. Recepția celor 36 de blindate trebuia făcută încă din ianuarie 2019

 

„Sunt încrezător că următorul lot de blindate PIRANHA V va fi livrat militarilor în mai puțin de un an și lucrurile vor intra pe un făgaș normal. Le voi cere Scorpionilor Roșii să testeze toate transportoarele PIRANHA V în condiții cât mai apropiate de cele din câmpul tactic, pentru au fi siguri că se pot baza pe ele atunci când va fi nevoie”, a spus Ciucă.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.