Actualitate
Prezentarea Enciclopediei Digitale 'România 1918', vineri, la 'Aman'

Biblioteca Judeţeană "Alexandru şi Aristia Aman", împreună cu Fundaţia SIVECO şi Arhiepiscopia Craiovei, organizează pe data de 18 mai 2018, prezentarea Enciclopediei Digitale "România 1918"

Oameni, momente şi imagini". Proiectul, realizat în parteneriat cu personalităţi ale societăţii româneşti şi instituţii prestigioase de cultură, beneficiază de binecuvântarea IPS Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. 

Enciclopedia digitală "România 1910. Oameni, momente şi imagini" este un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, un proiect inedit oferit şcolilor şi societăţii româneşti, românilor de pretutindeni. Lucrarea comemorează momente istorice de o importanţă deosebită, de la izbucnirea Primului Război Mondial până la Marea Unire, şi aduce un omagiu personalităţilor care au făcut posibilă întregirea României. Enciclopedia "România 1918. Oameni, momente şi imagini" conţine peste 370 de imagini rare, de epocă, prelucrate grafic, unele dintre ele animate, 8 filme de arhivă, monumente şi arme în 3D, hărţi interactive, două jocuri (unul cu tancuri, celălalt cu avioane), precum şi marşuri militare interpretate de un cunoscut muzician român. 

La realizarea Enciclopediei digitale au contribuit istorici, cercetători, colecţionari, profesori universitari, muzeografi, scriitori, bloggeri, dezvoltatori, graficieni, testeri, web designeri, specialişti marketing, specialişti în domeniul armelor, precum şi un cosmonaut.

Prezentarea proiectului "România 1918. Oameni, momente şi imagini" va avea loc pe data de 18 mai 2018, la ora 12.00, la Casa Bengescu, str. Brestei nr. 24, în sala "Sf. Antim".

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.