Actualitate
Polițiștii doljeni, la datorie în prima zi de școală

Astăzi, 13 septembrie, peste 500 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj alături de jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, acționează în zona unităților de învățământ din județ, pentru un început în siguranță al noului an școlar.
 

Pentru polițiștii doljeni, siguranţa în şcoli reprezintă o prioritate. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale polițiștilor, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară se vor deplasa, pe parcursul anului scolar, la sediul unităților de învățământ preuniversitar, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță în școli şi pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite.

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în zona adiacentă şcolilor, pentru fluidizarea şi siguranţa traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ și pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care să fie implicați elevii.

Polițiștii dojeni vor  intensifica activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi și vor controla unitățile economice din zona adiacentă școlilor, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

De asemenea, pe parcursul anului școlar,  poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea gradului de siguranță.

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiștii rutieri au desfășurat o activitate preventivă-educativă,  cu și pentru elevi,  în zona a două  unităţi de învăţământ din Craiova.

Astfel, au fost constituite patrule școlare, formate din polițiști rutieri și elevi, care au acționat în zona trecerilor de pietoni pentru siguranța acestora.

Elevii angrenați au fost ajutoare de nadejde pentru  polițiști,  ajutându-și colegii sa traverseze strada în siguranță.
 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.