Actualitate
Poliţiştii din cadrul Secției Regionale Poliţie Transporturi Craiova cu ochii pe hoții de lemne

În acest sfârșit de săpămână, în perioada 20 – 22 octombrie 2017, polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, împreună cu specialiști cadrul Direcţiilor Silvice Olt, Gorj și Argeș, au efectuat activităţi specifice, în zona de responsabilitate, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, având în vedere prevederile Planului de măsuri ,,SCUTUL PĂDURII 2017”-  pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul forestier.

La aceste acțiuni au participat 20 de polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, 2 jandarmi și 4 specialiști din domeniul silvic. Aceștia au legitimat peste 40 de persoane și au verificat 21 de mijloace de transport. Oamenii legii au aplicat în total 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.000 lei. De asemenea, cantitatea totală de material lemnos confiscată de polițiști în cadrul acestei acțiuni se ridică la valoarea de 18, 53 m.c., iar valoarea totală a bunurilor confiscate este de 5.500 lei.

Spre exemplu, sâmbătă 21 octombrie a.c., polițiștii l-au depistat în zona kilometrului fluvial 647,  pe raza localităţii Gura Padinii din județul Olt, pe Ş. FLORINEL,  în vârstă de 49 de ani,  din comuna Grojdibodu, județul Olt, în timp ce acesta transporta cu un ansamblu compus dintr-un tractor şi două remorci cantitatea de 15 m.c. lemn de foc, de esență tare. Fiindu-i solicitate, bărbatul nu le-a putut prezenta polițiștilor documentele legale aferente transportului efectuat. În acest sens, polițiștii au luat măsura sancţionării contravenţionale a persoanei în cauză, pentru încălcarea prevederilor Lg. 171 / 2010, iar materialul lemnos, în valoare de 4.500 lei, a fost ridicat în vederea confiscării, fiind ulterior predat Ocolului Silvic Corabia.

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.