Actualitate
Piețele luate cu asalt, în Joia Mare

În plină pandemie de coronavirus, în Joia Mare, craiovenii se înghesuie prin piețele din oraș, în ciuda sfaturilor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică, cu privire la cumpărături. 

La întrarea în Piaţa Centrală, din Craiova, oamenii stau la cozi pentru a avea acees la cumpărăturile de Paște, fără nicio măsură de distanțare socială. Unii acuză proasta organizare și spun că interiorul pieței este gol, deși la intrări s-au format cozi foarte mari. "Nu este organizare. Să intre unii pe o parte și ceilalți să iasă pe altă parte. Piața este goală și intrările sunt blocate, organizarea și gândirea lasă de dorit. Ar trebui să fie un rând special pentru persoanele de 65 de ani, pentru a avea prioritate, așa două ore nu ne ajung", a spus un cetățean nemulțumit. 

Sfaturi pentru deplasarea la cumpărături:

Dacă aveți până în 65 de ani, încercați pe cât de mult posibil să evitați intervalul orar 11:00-13:00 pentru cumpărături. Este extrem de important ca persoanele din grupele de vârstă vulnerabile să folosească acest interval ca să-și achiziționeze alimentele necesare.

● Faceți o listă înainte de a pleca la cumpărături pentru a limita cât mai mult timpul petrecut în magazine sau piețe.

● Mergeți singur la cumpărături dacă este posibil și optați pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomerație!

● Încercați să-i ajutați pe cei vârstnici sau vulnerabili din familie sau chiar pe vecinii dvs. din aceste categorii de risc. Mergeți dumneavoastră la cumpărături pentru ei dacă acest lucru este posibil.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.