Actualitate
Piața din Calafat, făcută scrum de un incendiu puternic

42 de standuri din piața municipală Calafat au fost distruse, duminică noaptea, de un incendiu puternic. Pompierii doljeni încă nu au stabilit cauza producerii flăcările.

Incendiul a izbucnit în jurul orei unu, la fața locului fiind trimise trei autopseciale cu apă și spumă de la Detașamentul Pompieri Calafat, însă au fost mobilizați și voluntari din localitatea Poiana Mare. “La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta în interiorul halei la materiale textile, mase plastice și alte produse nonalimentare, în urma acestuia au ars materialele din interiorul halei, ]n care se aflau 42 standuri, și hala pe o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați, un refugiu de călători aflat în vecinătatea obiectivului afectat, un automat stradal cafea, aproximativ 50 metri liniari cabluri electrice şi de comunicaţii. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire”, a declarat Florin Cocoșilă, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oltenia.

Primarul municipiului Calafat, Lucian Ciobanu, susține că nu au fost încă evaluate pagubele și se ia în calcul reconstruirea pieței. „Spaţiile erau închiriate, oamenii aveau mărfuri acolo. M-am întâlnit cu câţiva dintre ei, am vorbit, dar nu ştiu dacă aveau marfa asigurată. Voi convoca de urgenţă o şedinţă de consiliul local şi urmează să stabilim ce vom face. Ce pot să vă spun e că în mod clar o s-o construim foarte repede la loc. Aveam bani pentru a repara o altă piaţă, renunţăm şi o reconstruim pe aceasta”, a declarat Lucian Ciobanu, primarul municipiului Calafat. Municipalitatea calafeteană este dispusă să aloce pentru reconstrucția pieței 500.000 lei.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.