Actualitate
Persoane bănuite de comiterea unor furturi din societăţi comerciale reţinute de poliţişti

Ieri, 12 ianuarie, poliţişti din cadrul Secției 2 Poliţie Craiova în colaborare cu Secţiile 3,4 și 6 Poliție Craiova şi sprijiniți de o grupă S.A.S. Dolj, au efectuat o percheziție domiciliară la un imobil unde locuiesc fără forme legale un bărbat de 34 de ani şi o tânără de 27 de ani, ambii din Craiova, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de tentativă la furt şi furt calificat, care în urma probatoriului administrat de poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că persoanele în cauză, ar fi pătruns în noaptea de 11/12 decembrie 2020, în punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Craiova al cărei administrator este un bărbat de 39 de ani, din localitate, de unde ar fi sustras  bani și țigări.

De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul, în noaptea de 27/28 decembrie  2020, ar fi sustras bunuri dintr-un alt punct de lucru al unei societăţi comerciale din Craiova, ce aparţine  unui bărbat de 31 de ani, din localitate.

Totodată, poliţiştii au  stabilit că, cel în cauză, în noaptea de 09/10 ianuarie a.c.,  ar fi forţat ușa de acces din punctul de lucru al unei societăţi comerciale ce aparţine unui bărbat de 62 de ani, din Craiova.

 

Ca urmare a sesizărilor depuse de către persoanele vătămate, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt şi au efectuat cercetări şi investigaţii specifice în vedere identificării pesoanelor care au săvârşit faptele.

În baza investigaţiilor efectuate de poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, s-a stabilit faptul că cei doi locuiesc efectiv, fără forme legale, într-un imobil din cartierul Romaneşti, din localitate.

 

Astfel, ieri, 12 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiilor 3,4 și 6 Poliție Craiova şi sprijiniți de o grupă S.A.S. Dolj, au efectuat o percheziție domiciliară imobilul unde locuiesc cele două persoane bănuite de comiterea faptelor.

 

În urma activităţilor desfăşurate, cei în cauză au fost depistaţi în locuinţă, fiind conduşi  la sediul Secţiei 2 Poliţie Craiova pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat de poliţistii Secţiei 2 Poliţie Craiova, bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la furt şi furt calificat, iar tânăra a fost preluată de lucrători din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova, fiind condusă la sediul secţiei pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat de poliţiştii Secţiei 6, tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

 

Cei în cauză au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

 

 

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.