Actualitate
Părinții Alexandrei Măceșanu, în lacrimi după întâlnirea cu Gheorghe Dincă

Marți, 18 februarie, la Tribunalul Dolj, s-a judecat cererea familiei Măceșanu de strămutare a dosarului lui Gheorghe Dincă la tribunalul Mehedinți. Părinții Alexandrei s-au aflat pentru prima dată față în față cu cel care este acuzat de uciderea fiicei lor și au fost foarte afectați de întâlnire, părăsind sala de judecată cu lacrimi în ochi.

“Nu pot să vorbesc, văzându-l, am reacționat ... gândindu-mă prin câte a trecut copilașul meu din cauza nenorocitului ăstuia și prin câte trece că pe Alex nu a omorât-o ... Ce îmi doresc? Să îmi găsesc copilul, să îl strâng copilul în brațe”, a spus în lacrimi Tudorița Măceșanu, mama Alexandrei. Tatăl tinerei era și el foarte afectat de prima întâlnire cu cel care a recunoscut că le-a ucis fata cu o lovitură în zona capului și căreia i-a ars trupul neînsuflețit. „A vorbit cu sinceritate, era nepăsător, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. A fost foarte greu, gândiți-vă sau să se pună altcineva în locul nostru ... nu știu. Nu doresc la nimeni să treacă prin ce trecem noi”, a povestit Ion Măceșanu.

Avocatul familiei Măceșanu a solicitat, marți ca dosarul lui Gheorge Dincă să fie strămutat la o altă instanță. “Noi am solicitat strămutarea la Tribunalul Mehedinți având în vedere că acolo ar putea exista o imparțialitate și judecătorii nu ar putea fi afectați de această legătură de cauzalitate dintre lumea interlopă și magistrații cu care aceștia au făcut destul de multe petreceri în hotelul Romula. Sperăm ca judecătorul să aibă mintea limpede și să judece cu celeritate pentru a se înlătura orice suspiciune rezonabilă cu privire la acest aspect. (...) Oricum, oriunde ar fi noi am invocat cel puțin cinci excepții pe cameră preliminară și atunci vom vedea dacă va fi imparțial sau nu. Din punctul meu de vedere, ar trebui să trimită dosarul spre Tribunalul Mehedinți sau oriunde în altă parte, mai puțin Doljul și Oltul”, a precizat avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan.

Magistrații au respins însă, cererea familiei, ca nefondată și i-au obligat pe aceștia să plătească câte 25 lei, cheltuieli de judiciare: „respinge, ca nefondată, cererea de strămutare formulată de petenţii Măceşanu Tudoriţa şi Măceşanu Ion. Obligă pe fiecare petent la câte 25 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Conform art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, în sumă de câte 313 lei fiecare, rămân în sarcina statului şi se vor vira către Baroul Dolj din fondurile Ministerului Justiţiei. Fără cale de atac„.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.