Actualitate
Obiectivele județului Dolj, disponibile pe aplicația mobilă-Discover Dolj App

Joi, 25 iulie, a fost lansată aplicația oficială a Consiliului Județean Dolj. Discover Dolj app este dezvoltată pe platform Eventya și este disponililă gratuit, utilizatorii putând accesa linkurile de descărcare de pe pagina www.discoverdolj.ro. Toate informaţiile sunt disponibile şi în limba engleză.

Pe aplicația mobilă a județului Dolj pot fi găsite, de la obiective turistice, la unități de cazare, restaurante sau evenimente care urmează să sedesfășoare în viitorul apropiat. Cei care iși vor descărca aplicația, vor putea alege din cele peste 650 de pagini ale ghidului turistic digital, în fiecare pagină fiind prezentate atracțiile județului. În secțiunea "Recomandări Discover Dolj" se află paginile evidențiate cu producătorii și meșterii locali, precum gastronomia și calendarul popular. De asemenea, fiecare pagină accesată oferă informații cu privire la programul locului sau poziția pe hartă prin care, conectat la Google Maps, se poate ajunge la respectivul obiectiv. Totodată, aplicația este interactivă, cei interesați având posibilitatea de a lăsa o recenzie și a-și exprima părerea depre experiența la respectivul local.

"Județul Dolj s-a dezvoltat, sunt locuri foarte multe care merită să fie văzute. S-a investit foarte mult și așa cum știți avem un centru istoric, poate cel mai frumos din românia, avem cel puțin două muzee reabilitate pe fonduri europene, și încă două muzee care urmează să fie construite. Avem un aeroport care e cea mai frumoasă investiție din acest județ. Așa că ne-am gândit că avem nevoie de o platformă care să fie folosită de toți care vor să vină în Craiova și în județul Dolj și care să poată fi descărcată de oricine. Deci am realizat o platformă Discover Dolj care poate fi descărcată de pe telefonul mobil, are 650 de pagini, deci este foarte amplă și cuprinde toae domeniile de activitate ale județului. Domeniul cultural, al cazării, alimentației publice și al parcurilor și zonelor de agrement. Apelul nostru către toți cei care se regăsesc în această platformă este să se prezinte și chiar rugăm să facă acest pas. Să treacă acolo tarife, meniuri", a explicat Ion Prioteasa, președintele consiliului județean Dolj.

La rândul său, vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile a declarat că ghidul digital „Discover Dolj“, are potențialul de a genera beneficii semnificative pentru economia locală.

„Așa cum cunoașteți, în ultima perioadă, Consiliul Județean a organizat frecvent evenimente în cadrul cărora am anunțat începerea unor investiții în domeniul cultural. Săptămâna trecută a avut loc semnarea contractului de lucrări
pentru consolidarea și restaurarea Casei Dianu, iar anterior am lansat în implementare cele două demersuri care vizează culele din comunele Brabova și Cernătești, monumente istorice integrate, de altfel, într-un traseu turistic adoptat prin hotărâre a CJ Dolj, alături de o serie de obiective emblematice, din Craiova sau din alte localități. Sunt inițiative complexe, care presupun mai întâi identificarea surselor de finanțare, apoi derularea investițiilor, pentru ca, în cele din urmă, să ajungem și la capitolul promovării, deoarece succesul acestor proiecte este ilustrat, în definitiv, de numărul vizitatorilor. Dispunem de o ofertă bogată și variată, avem în Craiova Centrul Istoric, complexul Water Park, Parcul «Nicolae Romanescu», Muzeul de Artă și Muzeul Olteniei, cărora li se vor adăuga în curând Muzeul Cărții și Exilului Românesc, în Casa Dianu, dar și Centrul Internațional «Constantin Brâncuși». Obiceiurile și tradițiile locale, precum și specificul gastronomic completează tabloul lucrurilor pe care le putem arăta oaspeților noștri. Consider că putem să-i convingem pe vizitatori – fie că ajung aici din rațiuni de afaceri, fie că sunt interesați de sfera culturală – că
merită să revină în Dolj, iar aceasta se va traduce în beneficii pentru economia județului, reflectându-se și în veniturile unităților de cazare, și în cele ale restaurantelor, și în încasările instituțiilor muzeale sau de spectacole și concerte. De aceea, doresc să-i felicit pe colegii noștri, pentru că au reușit să ducă la bun sfârșit un proiect laborios“, a afirmat vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile.

Directorul Direcției de Imagine din cadrul Consiliului Județean, Larisa Răducan, a precizat: „Aplicația de turism «Discover Dolj» este un proiect dezvoltat de CJ, prin intermediul Direcției de Imagine, care a lucrat timp de mai multe luni pentru a asigura succesul demersului, împreună cu firma Eventya, din Sibiu. Această platformă informatică este gândită ca un ghid turistic digital și își propune să reunească, într-un mod simplu și prietenos, sugestii pentru petrecerea
timpului liber, recomandări de restaurante, baruri, dar și de evenimente care sunt organizate de instituții publice. Aplicația se adresează atât turiștilor, cât și doljenilor, fiind disponibilă în variantă bilingvă, română și engleză. Originalitatea ei constă în faptul că fiecare actor social care se regăsește în această aplicație poate să-și gestioneze singur noutățile și informațiile care au legătură cu activitatea sa".

Consiliul Dolj va plăti, lunar, suma de 2.400 de lei administratorul aplicației, firma Eventya, din Sibiu, pentru mentenanță și gestionarea online a aplicației.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.