Actualitate
O craioveancă cu probleme psihice a ucis-o pe Alina, aruncând-o sub metrou

Județul Dolj s-a aflat din nou în atenția autorităților centrale după ce o craioveancă a ucis cu sânge rece o tânără din comuna doljeană Ostroveni, aruncând-o marți seara sub garnitura metroului, în stația Dristor 1 din Capitală. Atât criminala cât și victima sa locuiau de mai mult timp în București.

Marți seara, aproape de miezul nopții, poliția bucureșteană anunța că se află pe urmele unei femei, craioveanca Magdalena Șerban, în vârstă de 36 ani, surprinsă de camere de supraveghere video amplasate în stația de metrou Dristor 1, din Capitală, în timp ce împingea sub metrou o tânără. Inițial, anchetatorii au considerat că Alina Ionela Ciucu, de 25 ani, din comuna doljeană Ostroveni, satul Lișteava, și-a pus capăt zilelor. Însă, în urma verificărilor au stabilit că aceasta a fost ucisă de o persoană necunoscută, care cu puțin timp în urmă încercase să omoare o altă tânără, prin aceeași metodă, în stația de metrou Costin Georgian. Conform presei centrale, imaginile surprinse de camerele video din cele două staţii de metrou arată că tânăra care a fost împinsă de Magdalena Șerban la staţia Costin Georgian a opus rezistenţă, la un moment dat chiar s-ar fi luptat cu agresoarea şi a reuşit să fugă. Cealaltă tânără, de 25 de ani, a fost pândită de femeie într-un moment în care nu era atentă, butonând telefonul mobil, a fost împinsă şi a căzut pe şine în momentul în care trenul ieşea din tunel. Ea ar fi reuşit să se ridice, dar femeia ar fi împins-o cu piciorul şi a căzut, fiind lovită de tren. La câteva ore de la incident, femeia a fost prinsă de poliţişti ai Brigăzii de Poliţie Transport Public Bucureşti în noaptea de marţi spre miercuri şi dusă la sediul Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti. „Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au comis faptele. Mulţumim tuturor pentru implicarea şi spiritul civic manifestat în acest caz. Vă asigurăm că fiecare mesaj al dumneavoastră a fost analizat şi verificat de specialiştii instituţiei noastre”, a transmis Poliţia Capitalei, după ce femeia a fost prinsă.

 

A plecat din Craiova în urmă cu doi ani

Craioveanca Magdalena Șerban, în vârstă de 36 ani, a locuit până în urmă cu doi ani, în cartierul Craiovița Nouă, împreună cu mama sa, Constanța. În timp ce lumea din satul doljean Lișteava își ștergea lacrimile în urma tragediei care s-a abătut asupra familiilor Ciucu și Popescu, în cartierul craiovean Craiovița Nouă, locatarii blocului 16, sc. 2, acolo unde a locuit până în urmă cu doi ani Magdalena Șerban, cea care a împins-o sub metrou pe Alina Ionela Ciucu, ridică din umeri când sunt întrebați de fosta lor vecină. Nimeni nu pare să fi purtat vreo discuție cu ea și nici cu mama acesteia nu au legături foarte strânse. Una dintre vecinele familiei Șerban susține că în repetate rânduri polițiștii au bătut la ușa Constantinei, mama Magdalenei. “Am văzut că băteau la ușă dar nu știu pentru ce. A ieșit mama femeii. Am văzut-o pe fată acum mulți ani, nu se discută pe aici. Mama ei spunea că e plecată în străinătate, dar nu știm în ce țară. Nu am mai văzut-o de mult timp. Nici ce fel de familie sunt nu știm că dacă dânsa (n. red. Mama Mădălinei) nu vorbește cu noi. Retrasă am văzut-o. Știam că are un băiat dar nu stă cu dânsa”, a povestit una dintre locatarele blocului 16 din cartierul Craiovița Nouă.

 

Durere mare la Lișteava

Clopotele bisericii s-au auzit la primele ore ale dimineții de miercuri în satul doljean Lișteava, imediat după ce lumea din comuna Ostroveni a aflat că tânăra ucisă de craioveanca Magdalena Șerban, după ce a împins-o în fața unei garnituri de metrou, este consăteanca lor Alina Ionela Ciucu. Alina Ionela Ciucu avea 25 de ani, de mai mulți ani ea locuind în București, acolo unde a mers la facultate împreună cu fiicele familiei care a adoptat-o de la vârsta de șapte ani. Vestea morții sale i-a afectat pe toți vecinii, mama tinerei și tatăl adoptiv al acesteia deplasându-se la la București la puțin timp după incidentul de la stația de metrou Dristor 1. “Nici nu am auzit bine ce s-a întâmplat. Mă sună frate-miu și îmi spusă că ar fi împins-o cineva, ar fi încercat să mai împingă pe cineva și ar fi prins de veste. A apucat-o pe ea, ea aștepta probabil să se ducă acasă. Nu știu ce s-a întâmplat. A fost o psihopată care a avut o pată pe cine a întâlnit în cale, așa s-a distrat ea, ea a omorât lume. Alina a căzut în plasa ei, a prins de veste că nu a fost atentă”, povestește înlăcrimată Maria Ghigeanu, mătușa Alinei. Tânăra Alina nu a avut o viață prea ușoară. Mama ei, fiind bolnavă, și-a dat acordul în urmă cu mai bine de 15 ani, ca fetița să fie crescută de familia Popescu, doi vecini de peste drum, care mai au două fete. “Au luat-o copiii mei să crească, nu vedeți în ce situație e și mama ei, că nu are de niciunele”, spune bunica adoptivă a Alinei. Conform rudelor tinerei, în timpul facultății tânără lucra part-time pentru a reuși să își acopere cheltuielile. “Făcea cu jumate de normă și serviciu ca să se întrețină, să plătească acolo chiria acolo, mamă-sa nu a avut să îi dea, trăiește dintr-un social de 142 lei. Cu totul a fost ajutată de oamenii ăștia. Și-a găsit și ea un suflet pereche, cu care s-a căsătorit, s-au mutat împreună”, a mai spus Mariana Ghigeanu. Mătușa fetei spune că Alina era un copil excepțional și frumoasă “ca o actriță”. “Dacă eu vă spun că am vrut din nou să vizionez din nou filmul ăsta pentru actrița asta. Puteam să bag mâna în foc că seamănă cu actrița asta”, a mai spus mătușa fetei.

 

Este așteptată acasă la părinții adoptivi

Tatăl adoptiv al tinerei și mama acesteia au plecat miercuri dimineață spre Capitală pentru a aduce acasă trupul neînsuflețit al tinerei. “Ne-au informat fetele, că avem fetele în București. Una din fete a identificat-o azi-noapte și acum plecară de dimineață să vadă cum să descurcăm situația. Asta e viața, mergem înainte, mergem înainte, vedem ce o fi de capul nostru. Și fetele se duseră, se învoiră ca să meargă la morgă”, a spus bunicul adoptiv al Alinei Ionela Ciucu. Acesta s-a dus deja la cimitir pentru a pregăti cu zidarii mormântul în care va fi înhumat trupul neînsuflețit al acesteia. Sicriul cu corpul acesteia va fi depus în casa părinților adoptivi imediat ce va fi adusă în comuna doljeană Ostroveni. Cheltuielile de înmormântare vor fi suportate tot de părinții adoptivi. Tatăl adoptiv al tinerei nu își explică cum fata lui a devenit ținta unei persoane cu probleme psihice. “Ştim şi noi exact ce ştie toată lumea, din presă: o bolnavă psihic a aruncat-o, a împins-o pe şină, în faţa metroului. Pe noi ne-au anunţat copiii, toţi copiii mei sunt la Bucureşti. Ne-au chemat şi ne îndreptăm către Bucureşti”, a spus Alexandru Popescu. Bărbatul nu are niciun mesaj către criminală. „Nu i-aş spune nimic. Instituţiile statului să o ţină legată, să o ţină închisă. Ea, de fapt, nu trebuie să stea printre noi”, a mai precizat Popescu. Conform medicilor legiști, “tânăra a suferit leziuni puternice craniene și faciale, incompatibile cu viața”.

Magdalena Șerban urmează să fie supusă unei expertize psihiatrice în perioada următoare. Dacă se va dovedi că a avut discernământ în momentul comiterii crimei și va fi condamnată, va fi încarcerată într-un penitenciar. Dacă rezultatul expertizei va arăta că nu a avut discernământ, în cazul în care va fi condamnată, își va ispăși pedeapsa fie într-o secție specială de psihiatrie a unui penitenciar, fie într-un spital de boli nervoase.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.