Actualitate
Noua arenă a Băniei va fi inaugurată vineri

Municipalitatea craioveană a intrat în posesia noului stadion construit de Compania Națională de Investiții în Craiova, complexul sportiv intrând în patrimoniul Consiliului Local Municipal Craiova după ce consilierii municipali au votat, în unanimitate acest proiect.

Chiar dacă de-a lungul derulării investiției, liberalii doljeni din Consiliul Local Municipal Craiova s-au opus acestui proiect, de această dată, au votat “pentru” acest obiectiv, fiind convinși că își vor atrage antipatia iubitorilor de fotbal dacă s-ar fi opus în plenul ședinței.

Chiar dacă pe perioada investiției consilierii municipali ai Partidului Național Liberal s-au dat în spectacol blamând investiția realizată de Consiliul Național de Investiții, în plenul ședinței de miercuri, unul dintre reprezentanții partidului de opoziție i-a atribuit meritul realizării construcției fostului premier Dacian Cioloș. Și pentru că toată lumea era interesată de subiectul reprezentat de stadion, liberalii s–au îngrămădit care mai de care să își dea cu părerea despre cum ar trebui administrată noua bază sportivă, cum ar trebui organizat spectacolul din deschiderea primei partide de fotbal ce urmează a fi disputată de CSU Craiova, în compania echipei Slavia Praga. Dar consilierii PNL nu sunt “consilieri profesioniști”, așa cum susține Marian Vasile (probabil că liberalii au și urmat un curs de specializare pentru a obține această profesie și cetățeanul de rând încă nu a aflat despre el), nefiind documentați având în vedere că în timpul discursurilor lor au invocat partida de fotbal cu Sparta Praga despre care, cu siguranță, reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea Craiova nu știe nimic. Și pentru că reprezentanții ISU Oltenia se află în plin proces de avizare a noului stadion, liberalii au bătut toba în biserică pe acest aspect. “Nefiind de meserie, sperăm că toate lucrurile sunt în regulă și, în ciuda speculațiilor din spațiul public, nu vor fi probleme de construcție. Înțeleg că s-a făcut procesul-verbal de recepție și că lipsesc o semnătură de la Ministerul Dezvoltării și una de la CNI, cei avizați să își dea cu părerea, dar sper să nu fie o piedică. (...) Peste două zile are loc un eveniment. Noi nu avem autorizație ISU. Bilete sunt deja puse în vânzare. Să sperăm și să dea Dumnezeu să vină zeci de mii de oameni, cu zeci de mii de copii pe acest stadion. Toată această grabă este cel puțin suspectă. Noi, consilierii locali cred că nu suntem amatori, ci suntem consilieri locali profesioniști. În momentul în care noi vom aproba această hotărâre de a prelua stadionul, există o perioadă de timp – poate să fie chiar azi sau mâine – până când Prefectura va valida hotărârea de consiliu. După care, având în proprietate, putem să depunem pentru autorizare ISU. Toate aceste lucruri trebuie să se întâmple în 48 de ore. Cine își asumă responsabilitatea?”, se întreba consilierul liberal Marian Vasile. Adriana Ungureanu este singurul consilier liberal care nu a comentat pe marginea preluării noului stadion de către municipalitate deși aceasta știe mult mai bine decât colegii săi de partid ce înseamnă pasiunea pentru sport, ceea ce nu se poate spune despre colegul său de partid Marcel Florescu, acesta din urmă afirmând public că nu este susținătorul echipei de fotbal din Bănie.

 

Vineri se va disputa prima partidă

Conform procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor înregistrat la Compania Naţională de Investiţii, C.N.I.” S.A. cu nr.17425/07.11.2017, valoarea finală a lucrărilor executate la noul stadion este de 239.731.352,83 lei, cu TVA inclus). “Recepţia a început în data de 23 octombrie şi a fost încheiată, ieri dimineaţă, pe 7 noiembrie. A fost o recepţie de mai bine de două săptămâni, motivul fiind tocmai acela că stadionul îndeplineşte toate condiţiile de siguranţă pentru desfăşurarea oricăror activităţi, în incinta acestuia. Au fost făcute verificări la toate instalaţiile care ţin de siguranţa la incendiu, de evacuări, de atenţionări. Au fost făcute verificări pe partea de structură – a fost prezent structuristul, care a avizat această construcţie, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentantul Inspectoratului de stat în construcţii, aceştia dându-şi, într-un final, girul pentru a fi recepţionată această lucrare. Consider că suntem 100% siguri că această arenă poate găzdui evenimente atât sportive, cât şi de altă natură, în siguranţă, pentru toţi cei prezenţi în incinta acesteia. În ceea ce priveşte exploatarea ulterioară a acestei investiţii, în organigramă veţi vedea că nu sunt prevăzute doar posturi tehnice, sunt prevăzute şi posturi de funcţionari publici pentru a se crea o echipă de marketing puternică, care să poată atrage evenimente, să poată fi suportate toate cheltuielile cu întreţinerea acestei construcţii. De asemenea, vă asigur că ieri a fost depusă documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, pe lângă partea de proiectare, fiind necesar ca document doar procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor. Această documentaţie este în analiza celor de la ISU, să putem obţine autorizaţia într-un termen cât mai scurt posibil”, a precizat Marian Gîlea, directorul Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Craiova.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.