Actualitate
Nicușor Roșca: Media zilnică de infectare nu a mai depășit 150 de cazuri, datorită măsurilor restrictive adoptate

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, alături de Iuliana Manea, inspector-șef la Direcția de Sănătate Publică Dolj și Bogdan Vlăduțoiu, colenel în Cadrul ISU Dolj, a vorbit luni, 26 octombrie, despre măsurile adoptate pentru limitarea infecției cu Covid-19 și evoluția cazurilor la o săptămână de la noile restricții impuse în județ. Astfel, Nicușor Roșca a declarat că tendința este descrescătoare, iar media de infectare nu a mai depășit 150 de cazuri zilnice, datorită măsurilor restrictive adoptate. 

Prefectul de Dolj a mai facut un apel către populație să respecte în continuare măsurile de prevenție temporare.

„Săptămâna trecută, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au fost adoptate o serie de măsuri pentru limitarea infecției cu coronavirus în județul Dolj. Suntem la o săptămână distanță și astăzi am avut ședință de lucru cu Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Poliție și de Jandarmi, Serviciul Județean de Ambulanță și am analizat evoluția infectării cu coronavirus. Astfel, am constatat că avem un tendință descrescătoare, nu am mai depășit ca și medie 150 de cazuri zilnic, asta datorită măsurilor pe care le-am adoptat. Vrem să transmitem un mesaj către doljeni, către craioveni, aceste măsuri trebuie să fie însă în continuare respectate: purtarea măștii să fie obligatorie în spațiile închise și deschise, să avem distanțare socială, să avem grijă la igiena mâinilor, să evităm spațiile aglomerate”, a precizat Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj.

”Populația trebuie să înțeleagă că trebuie să respecte aceste măsuri restrictive care sunt temporare, iar orice activitate economică nu trebuie să primeze în fața vieții. Să acordăm o șansă vieții, acesta este mesajul pe care vrea să îl transmită Direcția de Sănătate Publică, rugămintea mea este ca de la copil și până la cei în vârstă, să poarte masca oriunde, să nu refolosească masca de unică folosință, să o schimbe la 4-5 ore, este bună și o mască de pânză în final. Lupta nu se dă în spital sau în sistemul sanitar, lupta se dă pe stradă! Personalul sanitar după 8 luni de pandemie este la limita puterilor și dacă nu vom fi ajutați de cetățeni, nu va fi chiar foarte bine. Pacienții care au fost pozitivi, cu Covid-19, vă rog, duceți-vă și donați plasmă la Centrul Regional de Transfuzii care are sediul lângă Spitalul Județean de Urgență, pentru că o simplă donare de plasmă de la un pacient Covid-19 poate salva șase vieți”, a adăugat Iuliana Manea, director-adjunct Direcția de Sănătate Publică Dolj.

”Începând cu 14 octombrie, de când a intrat in vigoare hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 49, ulterior Hotărârea Guvernului României nr.856, cea care a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a desfășurat un număr de șase ședințe extraordinare, prin care au fost stabilite măsurile în domeniul sănătății publice pentru un număr de 8 localități din județul Dolj care au depășit pragul de 3 la mie, de asemenea, pentru un număr de alte 26 de localități care au depășit pragul de 1,5 la mie. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este obligat, ca atunci când observă că se depășesc aceste praguri care sunt prevăzute în legislație, să ia act și să stabilească aceste măsuri pentru acele unități administrativ-teritoriale unde se înregistrează această incidență crescută. Aceste măsuri au menirea de a reduce răspândirea cazurilor cu Covid-19, în comunitare. Dacă vom reuși cu toții să respectăm aceste măsuri, cu siguranță vom reuși la un moment dat, într-un viitor pe care noi sperăm să fie cât mai apropiat, să punem punct acestei pandemii. ”, a încheiat colonel Bogdan Vlăduțoiu din cadrul ISU Dolj.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.