Actualitate
Ministrul Mediului, soluții pentru a împiedica extinderea deșertului în Oltenia

Ministrul Mediului, Barna Tanczos a fost prezent joi, 21 ianuarie, în județul Dolj, unde a participat la mai multe întâlniri și discuții privind fenomenul  deșertificării din sudul țării. Astăzi, în cadrul vizitei de lucru, ministrul s-a întâlnit cu autoritățile județene în încercarea de a găsi cele mai bune soluții pentru ca agricultura din Dolj sa nu mai aibă de suferit.

100.000 de hectare din județul Dolj sunt afectate de fenomenul deșertificării. 
La întâlnire a participat și Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. Acesta a declarat că autoritățile locale și Ministerul Mediului trebuie să găsească o soluție pe termen lung. Zona localităților Ciuperceni, Desa și Poiana Mare,  regiuni nisipoase vor trebui împădurite.

Și prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca a explicat că fenomenul deșertificării nu mai poate fi ignorat. În județ sunt  mii de hectare de pământ afectate. Fermierii doljeni riscă să nu le mai poată cultiva.

Tot astăzi, în cadrul vizitei de lucru, ministrul mediului a mers și în localitățile Poiana Mare și Călărași pentru a identifica problemele, sa vorbească cu fermierii afectați și să găsească soluții împreună cu autoritățile locale. Localitățile doljene ar putea fi împădurite cu ajutorul fondurilor europene.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.