Actualitate
Metoda „pomana” face victime. Un bărbat a fost reținut

Un bărbat de 37 de ani, din Mizil, județul Prahova, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii craioveni și este acuzat de comiterea mai multor furturi, prim metoda oferirii de pomană. Bărbatul, ajutat de o femeie de 33 de ani, din Mizil, ar fi sustras din locuințele a patru persoane vătămate, din Craiova, suma de aproximativ 34.000 de lei. Victimele au vârste cuprinse între 78 și 90 de ani și au fost abordate în timp ce se aflau la locuințele lor, sub pretextul oferirii de pomană.

 

 

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada iulie 2019 – ianuarie 2020, cel în cauză, împreună cu o femeie de 33 de ani, din Mizil, județul Prahova, ar fi sustras din locuințele a 4 persoane vătămate, din Craiova, suma de aproximativ 34.000 de lei. Persoanele vătămate au vârste cuprinse între 78 și 90 de ani, iar aceștia ar fi fost abordați de cele două persoane în timp ce se aflau la locuințele lor, sub pretextul oferirii de pomană. Profitând de neatenția persoanelor vătămate, cei în cauză ar fi căutat prin locuințe sume de bani, pe care apoi le-ar fi sustras. De asemenea, pentru documentarea activității infracționale, polițiștii Secției 3 Poliție Craiova, cu sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale Dolj și al Poliției Orașului Mizil, au desfășurat, la data de 5 februarie a.c., o percheziție domiciliară, la locuința celor 2 persoane bănuite de comiterea faptelor respective, aceștia sustrăgându-se cercetărilor. Ieri, 17 februarie, bărbatul de 37 de ani a fost găsit de polițiști, iar în baza probatoriului administrat acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, acesta să fie prezentat unității de parchet cu propunerile corespunzătoare. De asemenea, polițiștii continuă cercetările în vederea depistării femeii bănuite că ar fi participat la comiterea faptelor respective”, se arată într-un comunicat IPJ Dolj.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.