Actualitate
Mesajul adresat cu prilejul Zilei Eroilor de Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca

Ziua de astăzi este una specială, în care celebrăm deopotrivă Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului, două evenimente cu încărcătură deosebită pentru poporul nostru.  Cu acest prilej, aducem un omagiu martirilor neamului românesc, care și-au dat viața pentru existența noastră. Sacrificiul lor este un model de urmat pentru generațiile viitoare, o adevărată lecție de dăruire și de servire a patriei, care rămâne pentru totdeauna. 

Astăzi, la ceas de dublă sărbătoare, îmi exprim recunoștința față de eroii noștri, care prin simțul datoriei, s-au sacrificat pentru țară și au clădit România de acum. Suntem într-o perioadă dificilă, puși la încercare de pandemia de COVID-19, dar iată că împreună reușim să mergem spre normalitate, odată cu vaccinarea masivă a populației. Răspunderea noastră de astăzi este incomparabil mai mică față de cea pe care au avut-o militarii căzuți la datorie, dar fiecare pas spre o schimbare de durată stă în puterile noastre. 

Exemplul de curaj al înaintașilor trebuie să treacă testul timpului și să ne lăsăm ghidați de aceleași sentimente de altruism, rațiune și responsabilitate, pentru a cinsti memoria militarilor căzuți la datorie. Astăzi, transmit prețuirea și tot respectul pentru cei care s-au jertfit și au demonstrat curaj în luptă. 
Glorie veșnică eroilor noștri!
Dumnezeu să îi odihnească în pace!

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.