Actualitate
Maternitatea din Craiova, fără pacienți cu COVID-19

Maternitatea Spitalului "Filantropia" din Craiova nu va fi transformată în centru pentru tratarea pacienților infectați cu virusul COVID-19. Acest lucru a fost decis după  ce prefectul de Dolj, Nicușor Roșca, le-a solicitat în repetate rânduri reprezentanților DSP Dolj să nu includă Maternitatea Filantropia în planul de acțiune pentru combaterea COVID-19. 

Prefectul, care nu a fost de acord cu decizia DSP de a transforma Maternitatea din Craiova în centru de tratare a pacienților infectați cu coronavirus, a avut o întâlnire cu reprezentanții mai multor unități spitalicești, în timpul căreia s-a decis că mamele diagnosticate cu noul COVID-19 să fie internate la Spitalul „Filantropia” din Sărari. La acest spital vor fi primite și urgențele suspecte de coronavirus, pentru a se evita astfel răspândirea virusului și în Spitalul Județean de Urgență Craiova. Cei care vor fi confirmați pozitiv vor fi transferați la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș. De asemenea, în imobilul din Sărari a fost pregătit și un spațiu special pentru nașteri, atât pentru mame, dar și salon de neonatologie.

Planul alb va fi semnat de Prefectul județului Dolj, iar apoi va fi supus aprobării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.