Actualitate
Lista galbenă a fost actualizată

S-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Comitetul Național Pentru situații de Urgență a aprobat ieri nouă lista galbenă. Aceasta va intra în vigoare de astăzi și cuprinde 49 de regiuni din întreagă lume. 

Marea Britanie, Cehia, Andorra, Israel, Statele Unite ale Americii, Portugalia, Cipru, Suedia, Olanda, Spania, Italia, Franța, Germania, Canada, Brazilia sau Emiratele Arabe Unite se regăsesc pe această lista.  Toți românii  care vor veni din aceste zone vor intra în carantină pentru două săptămâni. Cetățenii care au intrat în contact direct cu persoane confirmate cu coronavirus vor putea să scape de masură  în a 10-a zi, dar numai dacă efectuează un test pentru depistarea virusului în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ. De asemenea, oamenii nu trebuie să prezinte simptomatologie specifică infectării cu COVID-19.  

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.