Actualitate
Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” si-a prezentat bilanțul pe anul 2018

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al Județului Dolj este parte componentă a forțelor de protecție ale Sistemului de securitate și apărare națională și a subsistemului local de management al situațiilor de urgență fiind destinat să execute misiuni de prevenire, monitorizare și gestionare a situațiilor de urgență. În cadrul misiunilor inspectoratului au fost gestionate 484 de incendii, fiind salvate 80 de persoane, din care 21 copii.

Cadrele Inspecţiei de Prevenire împotriva incendiilor au efectuat un număr total de 736 controale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pe timpul controalelor fiind depistate un număr de 1355 deficienţe, din care 297 au fost remediate până la finalizarea activităţii de control, iar 990 au fost sancţionate contravenţional. Au fost aplicate 395 amenzi, în cuantum de 1.500.007 lei şi 602 avertismente. Totodată au fost aplicate un număr de 10 amenzi contravenționale, în cuantum de 20.000 lei pe timpul intervențiilor operative de stingere a incendiilor. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj a gestionat 10.859 acţiuni de intervenţie şi răspuns la solicitările cetăţenilor, în medie 30 pe zi. Situaţia incendiilor în funcţie de obiectivul afectat este prezentată în cele ce urmează: 58% incendii la locuințe și proprietăți individuale, 14% mijloace de transport, 6% incendii în blocuri de locuit şi 22% alte obiective (construcţii, depozite, păduri, culturi agricole). Incendiile produse în acest an în zona de competenţă a inspectoratului au fost generate în principal de focul deschis (60%), instalaţii electrice defecte (14%), coș, burlan de fum defect sau necurățat (7%), acțiuni intenționate (3%) și 16 % alte cauze. Pe timpul intervenţiilor au fost salvate 80 persoane (59 adulţi şi 21 copii). Cu toate eforturile depuse, în urma incendiilor produse un număr de 7 persoane au decedat, iar alte 5 au suferit diferite traume. În anul 2018 inspectoratul a participat la un număr de 185 de misiuni de asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor la manifestări culturale şi sportive, pe baza planurilor de cooperare cu G.J.Mb Dolj, I.J.J. Dolj şi I.P.J. Dolj iar, în baza ordinelor primite de la eşalonul superior, efective din cadrul ISU Dolj au participat la misiuni în zona de competenţă a ISU Caraş-Severin, Vâlcea, Constanţa, Tulcea, Teleorman, existând o mobilitate continuă de forţe. În scopul pregătirii pentru intervenție, au fost efectuate 883 de activităţi de recunoaștere, educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă (în medie 2/zi) și au fost derulate 69 de exerciții cu forțe și mijloace în teren. Totodată s-au organizat exerciții de verificare a tuturor sirenelor de alarmare amplasate pe teritoriul județului (prin acţiunea Miercurea sirenelor), au fost executate 33 de exerciţii de alarmare publică la localități din județ și 112 de antrenamente de înştiinţare cu comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, instituţiile publice și operatorii economici din zona de competenţă. 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.