Actualitate
Începe campania electorală. Reguli pentru alegeri

Pe 27 septembrie, potrivit Autoritatii Electorale Permanente peste 19 milioane de romani sunt asteptati la alegerile locale de anul acesta. Romanii vor putea vota in una dintre cele 15794 de sectii de votare din cele 2659 de unitati administrative din tara.
 

Anul acesta, din cauza epidemiei de coronavirus, sectiile de votare vor avea noi reguli. Autortitatea Electorala Permanenta a transmis printr-un comunicat de presa ca este obligatorie asigurarea igienizării și dezinfectării spațiilor, asigurarea marcajelor pentru distantare sociala, iar in timpul procesului electoral, sectiile de votare trebuie sa aiba  grupuri sanitare accesibile, igienizate și dotate cu materialele necesare. De asemenea, masca de protectie trebuie purtata la intrarea in sectia de votare, iar numarul celor care vor putea intra in spatiile destinate pentru exercitarea dreptului la vot va fi restrans.

Campania electorala pentru alegerile locale va incepe de maine. Aceasta se va incheia sambata, pe 26 septembrie, la ora 7, adica cu o zi inainte de alegerea primarilor sau presedintilor consiliilor judetene.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.