Actualitate
Grădinița Ion Creangă, modernizată cu ajutorul fondurilor europene

Miercuri, 17 iunie, a fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Grădiniței cu program prelungit Ion Creangă. Valoarea contractului este de 988.000 euro și este ultimul proiect din cele 29 depuse de Primăria Craiova care a fost aprobat. Reprezentanții Primăriei au precizat că toate proiectele care au fost depuse de municipalitate pe actualele axe de finanțare au fost aprobate. 

Principalele lucrari de interventie care vor avea loc sunt:

- Reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a cladirii,

- reabilitarea termică a sistemului de incalzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum,

- instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei termice pentru consum propriu,

- instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calitatii aerului interior,

- reabilitare/modernizare a instalatiilor de iluminat in cladire,

- realizare instalatie de stingere a incendiilor cu hidranti interiori si exteriori, instalație de detectie, semnalizare si avertizare la incendiu,

- Amenajari exterioare: loc de joaca - 99 mp, reabilitare imprejmuire, refacere alei și trotuare - 1000 mp, spatii verzi - 3395 mp. Dotari interioare.


 

Prin proiect se vor mai executa lucrări de amenajare grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, se va reabilita și incinta amplasamentului grădiniței concomitent cu dotarea spațiilor interioare cu mobilier și echipamente moderne.

Fiecare încăpere din clădirea reabilitată va fi dotată, în așa fel încât să asigure utilizatorilor, indiferent de vârstă, un mediu sănătos, plăcut şi confortabil cât mai puţin dependent de condiţiile exterioare, un cadru social sigur şi salubru, un microclimat care sa asigure desfasurarea activitatilor zilnice in conditii optime.

Astfel, se vor achizitiona mobilier si dotari pentru salile de clasa, mobilier pentru sala de sport, echipamente pentru bucatarie si spalatorie, dotari exterioare, echipamente IT, dotari PSI si alte dotari necesare functionarii. Apa calda va fi asigurata de panouri solare.

 

“În acest moment, toate proiectele depuse de Municipiul Craiova pe actualele axe de finanțare au fost aprobate. Avem o rată de succes de 100%: 29 proiecte depuse, 29 aprobate! Am depus proiecte cu o valoare totală cu mult peste suma alocată care a fost de doar 47 milioane euro. Craiova are în acest moment proiecte depuse și aprobate în valoare de 169 milioane euro, fără a lua în considerare Masterplanul de apă care singur însumează 434 milioane euro. Astfel, avem un randament de absorbție al fondurilor europene de aproape 330% - am avut alocate 47 milioane euro și avem proiecte aprobate în valoare de 169 milioane euro”, a precizat primarul Mihail Genoiu.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.