Actualitate
Gata cu preferințele. Profesorii de la clasă, repartizați de calculator

Din această toamnă se modifică legea privind înscrierea copiilor în învățământul primar.  Bobocii vor fi repartizați la clase, nu pe preferințe, ci de un soft, pe calculator, în ordine alfabetică. Astfel, începând de miercuri, 4 martie, se va desfășura prima etapă, iar părinții deja au luat la pas școlile pentru a afla mai multe informații de la profesori.

Doar copiii care vor  împlini șase ani până la sfârșitul lunii august vor putea să fie înscriși la unitățile de învățământ. Cadrele didactice le-au explicat oamenilor că noua procedura le va da șanse egale copiilor și îi asigură pe părinți că toți profesorii sunt bine pregătiți. Părinții spun că nu sunt speriați de noua metodă și că au încredere în toate cadrele didactice. „Pentru noi este același lucru, așa cum v-am spus nu am avut preferințe, avem încredere în toate cadrele, sunt convinsă că fiecare își face meseria cât poate de bine și până la urmă dacă ceva nu funcționează avem și alte opțiuni, vedem atunci, la momentul potrivit”, a declarat un părinte. „Este o nouă modalitate de repartizare la formațiunile de studiu pentru elevii din clasele pregătitoare , respectiv, după finalizarea înscrierilor, aceștia vor fi ordonați alfabetic la nivelul instituției de învățământ și repartizați astfel: primul copil la formațiunea unu, cel de-al doilea la formațiunea a doua și așa mai departe. Noi considerăm că toate cadrele noastre didactice sunt foarte bine pregătite astfel încât dorințele părinților vor fi îndeplinite indiferent la ce coleg este repartizat copilul”, a explicat profesorul Cerasela Cremene – director Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica”. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Dolj spun că oferta este destul de variată. „În județul Dolj avem 72 de clase pentru învățământul de masă cu 1855 de locuri, plus învățământul particular, avem șase clase cu 110 locuri…în tot județul avem 115 clase de sine stătătoare, plus 33 de clase la învățământ simultan, adică 2857 de locuri pentru înscriere la clasa pregătitoare”, a declarat Nicoleta Lițoiu – purtător de cuvânt ISJ Dolj. Părinții care nu au reușit să-și înscrie copii în una din cele două etape – 4-23 martie sau 23-30 aprilie, vor putea să o facă și în afara caledarului prin depunerea  unui dosar, însoțit de cerere, la Inspectoratul Școlar Județean. 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.