Actualitate
Fugarul din Brazdă a mai fost în arest preventiv și în 2009: a vrut să taie doi craioveni

Autorul accidentului produs pe 21 ianuarie, pe bulevardul Dacia din Craiova, Ionuț Cristian Manea, a mai avut de-a face cu poliția. În anul 2009, acesta a mai stat în arestul poliției, el suferind și o condamnare în instanță după ce a lovit două persoane într-un restaurant din Craiova.

Ionuț Cristian Manea, cunoscut de prieteni drept Jumbax, are experiență în a se sustrage cercetărilor poliției. În anul 2009, el a fost implicat într-un scandal ce a avut loc în restaurantul Intim, din Craiova, în timpul căruia a atacat un bărbat și o femeie. Polițiștii craioveni l-au căutat aproape o lună, pe numele lui fiind emis pe 18 februarie 2009 un mandat de arestare preventivă. Pe 11 martie 2009, acesta a fost prins de oamenii legii și încarcerat. “În baza art. 321 al.2 Cp condamnă pe inculpatul Manea Cristian Ionuţ la 2 ani închisoare. În baza art. 11 pct. 1 din Legea 61/1991 condamnă pe inculpat la 6 luni închisoare. În baza art. 33 lit. a) rap.la art.34 lit.b) Cp contopeşte pedepsele stabilite pentru infracţiunile concurente în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare. În baza art. 81 al. 2 suspendă condiţionat executarea pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani, calculat conform art. 82 Cp. Atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 83 Cp. Ia act că inculpatul a fost arestat preventiv de la 11.03.2009 la 15.05.2009 şi de la 19.05.2009 la zi”, se arată în minuta instanței Judecătoriei Craiova.  

Ca și în 2009, Jumbax a fost laș și în cazul accidentului de pe 21 ianuarie 2018, când a accidentat o fetiță în vârstă de un an și șapte luni și pe tatăl acesteia pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Dacia, în urma cărora victimele s-au ales cu traumatisme și fracturi, a fugit de la locul accidentului, încercând astfel să scape de ancheta penală. Numai că polițiștii au dat de urmele lui și au reușit să îl aresteze în cursul zilei de marți. Anchetatorii cunoșteau identitatea autorului de mai bine de o săptămână, însă au descins în locuința acestuia din Craiova și într-o altă locație din comuna doljeană Leu în momentul în care au strâns suficiente probe ca acesta să fie reținut. În timpul verificărilor, Ionuț Cristian Manea a ajuns de mai multe ori în fața anchetatorilor, însă niciodată nu a recunoscut că el ar fi șoferul care a rănit-o pe fetița de un an și șapte luni și tatăl acesteia. Ca urmare a activităților complexe de investigare și cercetare efectuate de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Craiova în dosarul penal constituit ca urmare a evenimentului rutier ce a avut loc pe bulevardul Dacia din municipiul Craiova, au fost identificați, atât conducătorul autoturismului implicat, în persoana numitului M. IONUȚ, de 33 ani, din Craiova, cât și alte trei persoane care au favorizat și tăinuit fapta de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. În dimineaţa zilei de astăzi, au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare la imobilele în care locuiesc persoanele menţionate, dar și alte locații din municipiului Craiova, comuna Leu și comuna Cârcea, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate mai multe părți componente ale autoturismului implicat în eveniment”, se arată într-un comunicat al poliției doljene.

Ionuț Manea este certectat pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, Călin Pop, de 45 ani, din Craiova și Mădălin Floricel, de 38 ani, din Craiova, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului și Marius Vasile, de 35 ani, din comuna Leu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.