Actualitate
Fără telefon mobil la volan! Acțiune de informare a polițiștilor rutieri

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au demarat o campanie de informare şi prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul neatenţei la volan, în special a folosirii telefonului mobil.

Poliţiştii rutieri, împreună cu cei de prevenire, au acţionat pentru responsabilizarea participanţilor la trafic, prin conştientizarea riscurilor pe care le implică manevrarea telefonului mobil la volan, chiar şi pentru câteva secunde. Scopul acestui demers este salvarea de vieţi omeneşti. Prin Ordonanţa de Urgenţă 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, actualizată, conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul mersului, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip ,,mâini libere”.  Şoferii trebuie să fie conştienţi că, pe lângă faptul că încalcă legea atunci când utilizează telefonul mobil la volan, pun în pericol atât vieţile lor cât şi ale celorlalţi!

Vă reamintim astfel, că din aceasta săptămână, mai exact, începând cu data de 12 octombrie, ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mişcare, este interzisă și se sancționează cu amendă de la 6 la 8 puncte-amendă, adică o sumă ce poate varia de la 870 de lei până la 1.160 de lei și cu aplicarea sancțiunii complementare de 4 puncte de penalizare. Cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă vor fi sancționați și conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere. Mai mult decât atât, în momentul în care conducătorul unui vehicul încalcă o regulă privind circulația vehiculelor în timp ce ține în mână sau folosește telefonul ori un alt dispozitiv mobil, va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendă și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile. Recomandăm participanţilor la trafic să fie prudenţi, să respecte regulile de circulaţie şi să nu pună în balanţă telefonul mobil cu viaţa lor, a celor dragi şi a celorlalţi participanţi la trafic!

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.