Actualitate
Exclusiv: Cummins LTD. își mută fabricile din Anglia la Craiova

Holdingul industrial Cummins LTD. Intenționează să își relocheze fabricile din Marea Britanie în Craiova. Municipalitatea craioveană a primit aceste informații din parte reprezentanților companiei, care în anul 2013 a investit la Craiova 12 milioane de euro în extinderea capacității la fabricile de producție din Bănie.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a dezvăluit că în această perioadă conducerea Cummins Generator Technologies Romania se află în Marea Britanie unde se discută relocarea fabricilor deținute de acest holding în UK pe teritoriul Băniei. Autoritățile locale nu au fost informate de locația aleasă de englezi pentru mutarea fabricilor. “Am primit informații oficiale de la firma Cummins că a fost aprobată mutarea fabricilor din Marea Britanie în Craiova. Odată cu Brexit-ul, tot ce înseamnă Cummins Marea Britanie se mută în Craiova. Asta înseamnă la la Craiova lucrurile se mișcă, este interes, înseamnă că autoritățile își fac treaba și oamenii nu mai sunt speriați, nu le mai e teamă să intre pe un tărâm cu nisipuri mișcătoare, să nu știe ce se întâmplă de pe o zi pe alta”, a declarat, în exclusivitate pentru Lupa, Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova. Fabrica Cummins Generator Technologies Romania de la Craiova a fost înființată în anul 1999 și are ca obiect de activitate producția de generatoare electrice. La fabrica Cummins Generator Technologies Romania de la Craiova sunt angajate peste 570 de persoane, înregistrând în anul 2016 un profit de 39.195.113 lei.

Compania Cummins LTD s-a născut prin fuziunea între AVK și Newage (Northern Electric Wireless and General Engeneering Company), aceasta fiind fondată în Manchester, în 1935. De asemenea, AVK are o istorie lungă. A fost fondată în Frankfurt/Main, în Germania anilor 1920, și producea mașini electrice. Actualmente, grupul Cummins Power Generation este prezent peste tot în lume. Cummins Generator Technologies România a luat naştere ca un joint-venture între AVK şi Electroputere acum 12 ani. În prezent, CGT România este 100% parte a companiei Cummins Inc. Din statul Indiana (SUA) și numără 44.000 de angajați în lume.

Cummins Generator Technologies este producătorul de generatoare cu cea mai largă gamă de astfel de achipamente din întreaga lume. La rândul său producătorul de motoare este o divizie a holding-ului industrial Cummins Inc., din Indiana, SUA, unul din liderii globali ai producţiei de echipament energetic şi servicii conexe cu reprezentanţe în 160 de ţări şi venituri anuale de 11 miliarde de dolari.

Primăria cheamă oamenii de afaceri la consultări

Primarul Municipiului Craiova, Mihail Genoiu, susține că municipalitatea craioveană va organiza întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri din Bănie astfel încât edilii să afle de la aceștia problemele cu care se confruntă. “Se mișcă lucrurile în Craiova, sunt din ce în ce mai mulți investitori, chiar vrem să programăm întâlniri începând cu partea a doua a lunii întâlniri cu reprezentanții firmelor și mediul de afaceri din oraș pentru a discuta și a prelua din problemele lor. Avem un moment deosebit acum cu lansarea producției noului model EcoSport la Ford și angajarea a aproximativ o mie de salariați”, a precizat Mihail Genoiu.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.