Actualitate
Echipamente medicale moderne în liceele craiovene

Joi, 21 noiembrie, la sediul Colegiului Național Elena Cuza, din Craiova, au fost prezentate echipamentele medicale care cu care vor fi dotate mai multe cabinete de medicină școlară din oraș. 

Autoritățile locale au declarat că, în acest an, au fost achiziționate șase scaune stomatologice, iar anul următor vor mai fi cumpărate alte opt, investiția totală fiind una de aproximativ 240.000 de mii lei. Vechile echipamente erau foarte vechi și nu au mai fost schimbate din anii '80.

În cabinetele medicale din liceele craiovene, ce vor fi dotate cu noile echipamente, elevii vor fi tratați de medici între orele 08:00 și 16:00. "A existat anul acesta un program pilot în care au fost achiziționate șase scaune de acest fel, două dintre ele sunt la dispensarul studențesc, celelalte sunt la liceul Carol, Mihai Viteazu, Liceul Traian Vuia și Titulescu. În paralel cu aceste scaune au fost achiziționate și 14 autoclave pentru sterilizarea instrumentelor, moderne, digitalizate și cu toată aparatura modernă. Continuăm în acest sens și în anul 2020 cu tot ce înseamnă  cabinete medicale la școli și tot ce înseamnă dotare în așa fel  încât să se poată să se intervină urgent, rapid în orice situație care apare în timpul orelor", a declarat edilul Craiovei, Mihail Genoiu. 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.