Actualitate
DSP Dolj: Am solicitat ca Spitalul CFR și Spitalul Militar să devină suport Covid

Iuliana Manea, director-adjunct în cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj, a declarat că instituția pe care o reprezintă a solicitat Ministerului Sănătății și Ministerului Apărării, să includă încă două unități medicale ca suport covid, respectiv Spitalul CFR și cel Militar, din Craiova.

„Noi am solicitat Ministerului Sănătății să includem și Spitalul CFR Craiova tot pe suport Covid, unde încercăm să rezolvăm și cu mai multe paturi de terapie intensivă, în plus cu ce avem în județ. În prima fază, doar pentru cazurile mediu, spre grave. Asta, pentru că nu avem suficiente ventilatoare, dar așteptăm ca în două săptămâni să fie dotate cu ventilatoare și cu compresoare.

De asemena, am mai solicitat atât Ministerului Sănătății și Ministerului Apărării, să ne susțină în vederea includerii, deși este pe un circuit separat, Spitalului Militar pe activitatea covid, având în vedere că are și secție de boli infecțioase și de pneumologie în structura spitalului și medici specialiști în acest domeniu.

Nu mai sunt locuri la terapie intensivă. Dacă se eliberează un loc, se ocupă în următoarele 10, 15 minute, pentru că sunt pacienți în așteptare, fie pe secții, fie în UPU”, a declarat Iuliana Manea, director-adjunct Direcția de Sănătate Publică Dolj.

De asemenea, Iuliana Manea a încurajat pacienții care au fost pozitivi, cu Covid-19, să meargă să doneze plasmă la Centrul Regional de Transfuzii care are sediul lângă Spitalul Județean de Urgență, pentru că o simplă donare de plasmă de la un pacient Covid-19 poate salva șase vieți.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.