Actualitate
Dolj. 76.34 % este rata de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ

Miercuri, 21 iulie, s-au afișat primele rezultate la examenul de definitivat. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj spun că cifrele sunt îmbucurătoare. Rata de promovare este de peste 76 de procente, adică s-au înregistrat medii mai mari sau egale cu 8. Este vorba de 100 de candidați care au fost declarati promovați în urma corectării lucrărilor. Anul acesta, la proba scrisă au fost prezente 135 de persoane. Patru candidați s-au retras, însă, din diverse motive. Sunt și două note de zece.

Procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este 76.34% în județul Dolj. Rezultatele obținute de candidați au fost publicate astăzi, 21 iulie, ora 10:00, de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 100 de candidați cu medii între 8 și 10. Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 135 de candidați (%). Dintre aceștia, 4  candidați s-au retras.

Astfel, din totalul celor 131 de candidaţi cu lucrări evaluate, 59 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 - 10. Dintre aceștia, 2 candidaţi au fost notați cu 10(învățământ preșcolar), iar 24 candidați au primit note între 9,00 și 9.99. De asemenea, 63 de candidați au avut note între 5 și 7,99.

Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrele de examen, astăzi, 21 iulie (10:00 – 20:00) și joi, 22 iulie (8:00-12:00). Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.