Actualitate
Din Congo, cu pașaport fals spre Belgia

O femeie din Congo a încercat să intre ilegal în România, prin punctul de trecere al frontierei Calafat, folosind un pașaport care aparținea altei persoane. Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la fotografia paşaportului, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că persoana în cauză a prezentat un document care aparținea altei persoane. Aceasta a declarat că a recurs la această metodă deoarece nu deţinea o viză valabilă de călătorie și intenţiona să ajungă în Belgia.

Marți, 10 septembrie, în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, călătorind ca pasager într-un microbuz care efectuează curse regulate pe ruta Sofia-Arad, o persoană de sex feminin. La controlul de frontieră, femeia a prezentat un paşaport emis de autoritățile din Belgia. Cu ocazia verificării documentului, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la fotografia paşaportului, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că persoana în cauză a prezentat un document care aparținea altei persoane. În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că femeia este cetăţean congolez şi are 20 de ani. Aceasta a declarat că a recurs la această metodă deoarece nu deţinea o viză valabilă de călătorie și intenţiona să ajungă în Belgia. Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, femeia a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.