Actualitate
Daniel Dines, pe coperta Forbes. Miliardarul român vrea un robot pentru fiecare persoană

Programatorul Daniel Dines este fondatorul companiei IT UiPath, afacere evaluată la șapte miliarde de dolari. Dines, care apare pe coperta revistei americane de business Forbes, este prezentat ca fiind primul miliardar din afaceri cu roboți software (bots). Omul de afaceri român deține în prezent mai mult de 20% din UiPath, ce înseamnă o avere de cel puțin 1,4 miliarde de dolari.

Daniel Dines, antreprenorul român în vârstă de 47 de ani, care apare pe coperta ediției americane a Forbes, alături de titlul ”Boss of the Bots” (Șeful boților) este fondatorul companiei UiPath care este pe cale să devină cel mai valoros din start-up din domeniul inteligenței artificiale din lume. „UiPath creează roboți care efectuează automat sarcini repetitive, iar compania mea a ajuns la o evaluare de 7 miliarde de dolari din vânzarea unor produse care pot să extragă numere din PDF-uri în software-uri de contabilitate sau să proceseze cererile de asigurare – sarcini care nu necesită un efort intelectual sporit, reușind să preia munca repetitivă a oamenilor care lucrează în sistemul bancar sau a celor care lucrează în cadrul operatorilor de telefonie mobilă. Această schimbare a născut o tehnologie cu totul nouă care oferă soluții de automatizare a activităților repetitive efectuate de angajați (robotic process automation – RPA) și care are un potențial uriaș de a crește”, explică antreprenorul creșterea companiei sale în interviul din revista Forbes. „Bill Gates obișnuia să vorbească la Microsoft despre un computer în fiecare locuință. Eu vreau un robot pentru fiecare persoană”, a conchis Daniel Dines, pentru Forbes.

 

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.