Actualitate
Craiovenii s-au înghesuit la tocăniță de oaie și sarmale cu pâine de mălai, de Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești

Mici, cârnați, sarmale și pâine cu mălai au fost doar câteva din delicatesele cu care au fost îmbiați craiovenii să participe la Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, săbătorită în Bănie în Piața Centrală și Piața Orizont.

Zeci de producători agricoli din județul Dolj au fost invitați de conducere SC Piețe și Târguri Craiova SRL pentru a marca Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești în Piața Centrală din Craiova. Au avut la dispoziție 90 de mese pe care să își expună produsele. Fie că au fost fructe și legume de sezon, zmeură și căpșuni, toate produsele comercianților au fost apreciate de cumpărători. “Sărbătorim astăzi Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Româneşti, un moment deosebit pentru noi cei care administrăm piețele din Craiova . Urmărim prin acest eveniment să punem în valoare produsele tradiționale, să scoatem în valoare munca țăranului și produsele extrem de sănătoase. Prin ceea ce facem noi, creăm practic un spațiu de expunere a muncii lor, venim în sprijinul producătorilor agricoli pentru că dacă pe de o parte Guvernul României sprijină prin programele sale, noi ca și societate care administrăm piețele din Craiova vrem să venim în sprijinul dânșilor cu această modalitate de expunere”, a precizat Alin Mărăcine, director general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

Și cum produsele arătoase sunt cea mai bună reclamă, unul dintre producătorii agricoli craioveni a prezentat cumpărătorilor o pară uriașă, care cântărește puțin peste un kilogram. “Nu e singura, am avut și de 1,230 kg. E un hibrid altoit de taică-meu. În vara asta am fost în Elveția să învăț să produc fructe bio, deocamdată nu sunt. Sper ca în trei ani să reușesc, e o investiție foarte mare”, a spus Marius Pais, producător agricol din localitatea doljeană Braloștița. Pe lîngă gogonele, varză albă și conopidă, craiovenii au avut ocazia să cumpere murăturile gata preparate de la o doljeancă ce zilnic își comercializează produsele în Piața Orizon din cartierul Craiovița Nouă. “Sun făcute din produse din curtea noastră, cu rețeta clasică – zece litri de apă, zece linguri de sare – fără conservant, eu pun doar aspirină. Facem și murături, zacuscă, dulceață”, a povestit una dintre vânzătoarele din Piața Centrală.   

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.