Actualitate
Coronavirus. Situația epidemiologică în Dolj

Până astăzi, 8 mai, pe teritoriul județului Dolj, au fost confirmate 138 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 75 au fost declarate vindecate. 

 

Astăzi 08.05.2020, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 

- 536 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu

- 534 de persoane se află în carantină

- 2.068 de persoane au ieșit din carantină

- 13.475 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu

- 75 de persoane vindecate

- 138 persoane confirmate pozitiv

- 2 decese

      Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19. 

     Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.

    Astfel, în cursul zilei de ieri, 7 mai, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse prin ordonanţele militare în cazul a peste 600 de persoane, fiind totodată controlate aproximativ 80 de societăţi comerciale.

   Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, dar şi pentru alte fapte comise în acest context, forţele de ordine au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 42.000 de lei. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.