Actualitate
Coronavirus :200 de probe procesate pe o linie de trei sisteme Real Time PCR, la Spitalul de Urgență Craiova

Începând de astăzi, 07.04.2020, la Spitalul Județean de Urgență Craiova a fost pusă în funcțiune o linie formată din trei sisteme Real Time PCR, pentru prelucrarea probelor SARS-COV-2. Reprezentanții unității medicale au notificat în acest sens Direcția de Sănătate Publică Dolj că pot fi prelucrate zilnic între 150 și 200 de probe.

 Linia Real Time PCR a fost montată în laboratorul de genetică medicală (Centrul Regional de Genetică Medicală) al SJU Craiova, unde activează nouă cadre medicale de specialitate, sub coordonarea prof. univ. dr. Mihai Ioana. 
Spațiile și echipamentele au fost puse la dispoziție de Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. De asemenea, mai multe persoane fizice și juridice au donat echipamente medicale, printre care și sisteme de extracție automată ARN viral, dar și kit-uri de testare.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.