Actualitate
Coronavirus :200 de probe procesate pe o linie de trei sisteme Real Time PCR, la Spitalul de Urgență Craiova

Începând de astăzi, 07.04.2020, la Spitalul Județean de Urgență Craiova a fost pusă în funcțiune o linie formată din trei sisteme Real Time PCR, pentru prelucrarea probelor SARS-COV-2. Reprezentanții unității medicale au notificat în acest sens Direcția de Sănătate Publică Dolj că pot fi prelucrate zilnic între 150 și 200 de probe.

 Linia Real Time PCR a fost montată în laboratorul de genetică medicală (Centrul Regional de Genetică Medicală) al SJU Craiova, unde activează nouă cadre medicale de specialitate, sub coordonarea prof. univ. dr. Mihai Ioana. 
Spațiile și echipamentele au fost puse la dispoziție de Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. De asemenea, mai multe persoane fizice și juridice au donat echipamente medicale, printre care și sisteme de extracție automată ARN viral, dar și kit-uri de testare.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.