Actualitate
Construcția fabricii sunliquid® a companiei Clariant din Podari progresează

Reprezentanții companiei Clariant au anunțat că lucrările de construcție la fabrica de la Podari avansează, iar finalizarea proiectului este preconizată pentru 2021.

 

Clariant, companie inovatoare și sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, progresează în  construcția noii sale fabrici de bioetanol celulozic din Podari, județul Dolj.  În ciuda situației încă dificilă, provocată de pandemia de  COVID-19, lucrările la șantier continuă, în timp ce numeroase măsuri de precauție au fost aplicate.

„Construcția fabricii sunliquid® de producție la scară comercială a etanolului celulozic avansează conform planificării. În timp ce continuăm să facem acest lucru, respectăm pe deplin normele de prevenire a COVID-19 şi regulile stabilite de către autorităţi. Prioritatea noastră o reprezintă sănătatea și siguranța, atât a angajaților și a subcontractorilor de pe șantier, cât și a comunității în care ne desfășurăm activitatea,” a subliniat Dragoș Gavriluță, directorul de proiect pentru fabrica din România a Clariant.

Compania Clariant depune toate eforturile pentru a înainta cu etapele de construcție a fabricii, pentru a putea contribui la redresarea economică post-criză și la sprijinirea comunității locale, prin crearea  de locuri de muncă „verzi“ în zona predominant rurală din PodariAproximativ 100 de locuri de muncă directe vor fi create doar în cadrul fabricii.  În plus, pot fi create aproximativ 300 de locuri de muncă în activitățile conexe, precum colectarea, depozitarea și transportul paielor.

Toate etapele de pregătire a șantierului au fost finalizate,  iar acum aproximativ 300 de muncitori lucrează la faza de completare a fundațiilor pentru diverse clădiri și spații operaționale,  precum și la ridicarea structurilor metalice.

Odată ce fabrica va fi operațională, va prelucra aprox. 250.000 tone de paie și va produce 50.000 tone de etanol celulozic.  Etanolul celulozic sunliquid® este un  biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi utilizat cu ușurință în infrastructura auto actuală.

Clariant investește  peste 100 de milioane de Euro în prima sa fabrică de acest tip. Proiectul primește o finanţare de peste 40 de milioane de Euro din partea Uniunii Europene.

 

Fabrica sunliquid® se construiește pe un teren cu o suprafaţă de 98.000 de metri pătraţi și va respecta cele mai înalte standarde, o atenţie semnificativă fiind acordată confortului și stilului de viaţă al comunităţii locale. Constructorul este o companie românească, iar lucrările sunt realizate cu ajutorul unei echipe formată din 800 de muncitori în faza de vârf.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.