Actualitate
Concurență la Stomatologie: 14 candidați pe un loc

Sute de candidați s-au prezentat, marți, 28 iulie, la examenul de admitere la Medicină Dentară, unde pentru 35 de locuri la buget se bat 497 de candidaţi, adică 14 candidaţi pe loc. Și la Tehnică Dentară, cei 34 de candidaţi înscrişi se luptă pentru zece locuri. 

 

Este concurență mare pentru un viitor job de stomatolog în țara codașă la spalatul pe dinți. Statistica îngrijorătoare arată că România se situează pe ultimele locuri la consumul de pastă și la spălatul pe dinți. Chiar și în aceste conditii, astăzi, sute de absolvenți s-au înghesuit să prindă un loc pentru un viitor stomatolog. La admitere la Medicină Dentară, au fost 14 candidati pentru un singur loc. 
 

 Marian Bălan  visează de mic să devină stomatolog. Spune ca subiectele nu au fost cele mai grele și speră să ajungă un medic de succes. Tânărul nu ar spune nu unei oferte de lucru în străinătate, dar deocamdată își dorește să-i ajute pe cei din țară. Meseria și-a ales-o  încă din clasa a 7-a. 

Ca el sunt și alti zeci de viitori stomatologi. A fost o întrecere acerbă și 14 candidați s-au luptat pentru a prinde un loc la Facultatea de Medicină Dentară. 
Dorințele tinerilor par firești în țara ce se situează pe ultimul loc în Europa la spălatul pe dinți. Dacă la oras, situația nu este atât de îngrijorătoare, în mediul rural sunt oameni care nu s-au spălat nici măcar o dată pe dinți. Unii dintre ei recunosc că nu au ajuns niciodată la un stomatolog sau nu au mai facut-o de mai bine de un an . 

Astfel, viitorii stomatologi nu au deloc o misiune ușoară. Astăzi, la examenul de admitere pentru Medicină Dentară s-au înscris 497 de persoane, pentru a prinde unul din cele 35 de locuri la buget, adică 14 candidați pe un singur loc. Pentru tehnică dentară s-au inscris 34 de candidați pentru cele 10 locuri locuri disponibile. 
 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.