Actualitate
Școala gimnazială din Popoveni, modernizată

Școala din Popoveni a intrat anul trecut într-un amplu proces de reabilitare, modernizare, dar și extindere. Singura școală din Craiova care nu avea grupurile sanitare în incinta clădirii principale, Școala Popoveni, este aproape de finalizare.

Clopoțelul va suna din nou la Școala Gimnazială nr. 27 din Popoveni, din toamnă. Lucrările de reabilitare , modernizare și extindere a singurei unități școlare din Craiova care nu avea grupuri sanitare în incinta școlii se apropie de sfârșit. Lucrările ar trebui să fie gata până pe 3 iunie, iar cele două corpuri ale școlii vor avea o suprafață totală de 300 de metri. Cladirea a fost consolidată, racordată la apă, canalizare, gaze natural și va avea o centrală termică proprie.
Noul corp al școlii din Popoveni , construit de la zero va avea o sală de clasă pentru preșcolari, o cancelarie, o cameră tehnică și grupuri sanitare separate pentru elevi, profesori, preșcolari și persoane cu handicap. Şcoala din cartierul Popoveni a fost construită în anul 1940 şi nu a fost niciodată reabilitată in totalitate.

„Clădirea principală a fost consolidată, renovată la exterior, iar în acest moment se lucrează la finisajele interioare. Lângă această clădire am mai construit alta nouă ce va avea drept destinație o grădiniță tot pentru locuitorii cartierului Popoveni. Ambele clădiri au grupuri sanitare proprii pentru elevi, pentru preșcolari, dar și pentru profesori. În scurt timp, această clădire va fi gata, iar din toamnă aici se vor putea desfășura și ore de curs”, a declarat Mihail Genoiu, edilul Craiovei. 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.