Actualitate
Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

Elevii din clasele a X-a din întreaga ţară au şansa să studieze timp de doi ani în Marea Britanie.

Asociaţia “Ţine de Noi” împreună cu Headmasters’ and Headmistress’ Conference (Conferința Directorilor şi Directoarelor de Licee din Marea Britanie) anunţă lansarea unui concurs pentru obţinerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a care îşi doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învăţământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie.

Astfel, elevii au posibilitatea de a studia într-o școală britanică de cea mai înaltă calitate, cum ar fi Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School. De asemenea, ei își pot dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză, își pot face noi prieteni din diferite culturi și pot experimenta și aprecia cultura și tradițiile din Marea Britanie.

Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile (taxele şcolare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 și 42.000 lire sterline), însă există şi burse parţiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcţie de venitul brut al familiei.

Criterii de eligibilitate pentru bursele complete:

  • să fie înscrşi într-o formă de învăţământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2017-2018) în clasa a X-a;
  • să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie;
  • venitul părinţilor (brut, combinat) pe anul 2017 să nu depăşească echivalentul în lei a 30.000 lire;
  • vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2018, între 16 ani și 17 ani si 6 luni – nu pot aplica decât elevii care, la data menţionată, nu depăşesc vârsta maximă admisă. Data naşterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.03.2001 și 01.09.2002.

Elevii pentru care venitul părinţilor depăşeşte suma de 30.000 de lire în anul 2017 pot aplica pentru o bursă parţială, urmând aceeaşi procedură de înscriere.

Înscrierile se fac până pe 15 decembrie, iar transmiterea documentelor se va face inițial în format electronic la adresa: burse@tinedenoi.ro, urmând ca într-o etapă viitoare, după selecția preliminară, elevii acceptați pentru concursul final să transmită și fizic documentele la o adresă indicată ulterior.

În anii trecuţi peste 100 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenţi la facultăţi precum Oxford, Cambridge, London School of Economics.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.