Actualitate
Bogăția din sere RAADPFL Craiova: peste 200.000 de plante vor înmiresma Bănia în acest an

Specialiștii Regiei Autonome de Administrarea Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova care lucrează în sere se pregătesc intens de montarea jardinierelor cu flori în diferite zone ale orașului. Peste 300 de suporturi de flori for fi amplasate în Grădina Botanică și în fața Primăriei Municipiului Craiova.

Angajatele de la serele din proprietatea RAADPFL Craiova au scos deja la aclimatizat panselu’ele care vor fi montate ]n centrul Craiovei. “Imediat cum temperaturile vor crește și vor stagna, ne pregătim pentru împodobirea Grădinii Botanice cu panselele din jardiniere. De plantat acum nu avem pentru că lalelele sunt deja în pământ de astă toamnă, însă scoatem la aclimatizat tot ce avem material dendrologic și continuăm de urm[rit răsadurile”, a explicat Aurelia Filip, directorul RAADPFL Craiova. Conform conducerii regiei, producerea materialului dendrologic în serele deținute de aceasta a fost una dintre cele mai bune soluții. “Știam tradiția regiei că își producea singură materialul dendrologic, iar sistemul de licitații este foarte greoi, din cauza căruia poți să ajungi în vară și să nu ai material dendrologic de plantat. Producându-ne singuri materialul dendrologic nu stăm la mâna nimănui, de aceea vrem să ne și dezvoltăm, nu stăm după nicio contestație pe licitație și, în primul rând, ne aduce profit această activitate. De cât să dau banii cuiva pe profit, mi le produc singură”, a mai precizat Aurelia Filip.

Investiții în sere, dar și în oameni

Pentru ca pierderile care se înregistrau în anii trecuți să nu mai afecteze bugetul regiei, conducerea instituției a decis să investească în modernizarea serelor, dar și în amenajarea unora noi. “Pentru anul trecut am modernizat instalația de încălzire care avea pierderi foarte mari și astaa dus la economii fantastice pe timpul iernii, iar anul acesta vom continua cu elemente de structură a serelor, în ceea ce înseamnă jgheaburile intrate în putrefacții. Am dotat o seră cu instalație de udat și așteptăm să o pornim, în sera de răsaduri (…) Ne reconstruim alte două sere. 2500 metri pătrați reprezintă cele trei sere pe care le avem în funcțiune și cred că în jur de 2.000 de metri pătrați vor fi cele pe care le reabilităm”, susține Aurelia Filip. În această perioadă, din serele RAADPFL Craiova, comercianții dar și persoanele fizice pot achiziționa flori fire. “Streliția care este extraordinar de frumoasă și nu are nimeni în oraș, și cale. Avem o jumătate de seră de cală, e în splendoarea ei acum, e înflorită. Având în vedere că vine 1 și 8 martie, oricine poate să achiziționeze de la noi flori fire, atât comercianții cât și persoane fizice”, a mai spus directorul RAADPFL Craiova. Odată puse în valoare serele RAADPFL Craiova, la iveală a ieșit și talentul oamenilor care lucrează aici. Echipa este coordonată de un specialist, Nicoleta Tucă, un om extrem de dăruit. “Vine și în zilele libere la seră pentru că în acest domeniu nu prea poți să iei pauză. Simte bolile, simte pericolele, tratează la timp răsadurile pentru că nu este suficient să pui o sămânță în pământ și crezi că ai o plantă. Este un specialist foarte bun și curtat și de alte firme”, a mai precizat Aurelia Filip. Anul trecut, din serele RAADPFL Craiova au fost plantate în oraș peste 200.000 de plante.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.