Actualitate
Autoritățile din Calafat, amendate după un control la un centru de carantină

Luni, 30 martie, în urma sesizărilor  din presă, inspectori din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică al DSP Dolj au efectuat un control la un centru de carantină din județul Dolj. Controlul s-a desfăşurat în intervalul orar 21.00 – 00.30. După cele constatate, toate persoanele carantinate au fost mutate la un alt centru din județ. 

În urma controlului efectuat, s-au constatat următoarele deficienţe: lipsa contractului pentru deşeuri cu potenţial periculos şi colectarea necorespunzătoare în saci menajeri negri; nu există contract deratizare-dezinfecție-dezinsecție; lipsă contract spălare, dezinfecţie lenjerie; camere şi grupuri sanitare neigienizate, cu defecţiuni ale instalaţiilor sanitare; lipsă dotare persoane carantinate cu obiecte de uz personal şi intim: există doar săpun şi hârtie igienică; lipsă materiale şi substanţe de curăţenie în camere: găleţi, mop, matură, detergent, biocid; lipsă procedură de schimbare a lenjeriei.
Au fost luate mai multe măsuri:
Amendă conf. HG 857/2011, art. 30, lit. h în sumă de 30.000 lei Primăriei locale. Sancţiune cu avertisment  conf. OG 2/2001 unitate catering pentru neinscripţionarea orei pe recipientele destinate probelor alimentare.
Termen de remediere: imediat, după care va urma un  recontrol în 48 de ore.

Urmare a acestor constatări, aduse la cunoştinţa Prefectului judeţului Dolj, s-a decis relocarea persoanelor carantinate într-un alt centru din județ.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.