Actualitate
Au început lucrările la primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent în Dolj, alături de liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru a marca începerea lucrărilor la primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești.

Răzvan Cuc a declarat că lucrările la primul tronson, care are o lungime de 17 kilometri, vor fi finalizate înainte de termen. "A fost un drum lung și anevoios, cu multe schimbări, dar iată că, în final, am reușit să aducem primele utilaje pe șantier și să dăm drumul lucrărilor. Momentan, asta se întâmplă doar pe două tronsoane din patru, celelalte două fiind blocate, încă, de felul diferit în care instanțele consideră să judece în România. Însă le-am promis oamenilor că acest drum se va face și sper să fie gata cât mai curând. Încă două vești extraordinare sunt cele că Centura Balșului va fi gata până la finele anului, iar Centura de Sud a Craiovei va fi scoasă la licitație în luna august, obiectiv ce va veni îndeosebi în întâmpinarea companiei Ford. Multumesc tuturor autoritatilor centrale si locale pentru implicarea in acest proiect atat de important pentru Oltenia!", a declarat Claudiu Manda, prezent la inaugurarea lucrărilor. La rândul său, Liviu Dragnea a declarat că există un proiect de lege care să permită proiectelor de infrastuctură să se implementeze mult mai rapid. "Am înțeles că există deja proiectul de ordonanță cu privire la legea achizițiilor publice, când o să intre în vigoare o să avem o altă viteză de execuție și atunci o să facem și noi ca alte ţări. Dacă ai bani și ai voință, sigur că te umpli de supărare când vezi că nu poți să le faci din varii motive. Dar faptul că centura Balșului va fi gata până la sfârșitul anului reprezintă un lucru extraordinar. Este un dop în această cale de comunicare. Autostrada Ploiești-Brașov a ajuns în fază finală, în sensul că s-a desemnat câștigătorul licitației, nu știu exact când încep negocierile finale ca să stabilească și să detalieze fiecare articol. Această autostradă este o durere mare cu care România stă de ani de zile. Trebuie să fie în transparență hotărârea de Guvern care aprobă studiul de fundamentare, indicatorii tehnico-economici. Autostrada Sudului este un proiect elaborat acum 30-40 de ani de zile de autoritățile românești, italiene, iugoslave și nu numai, o alternativă serioasă, mai scurtă și mai practică între Marea Neagră și Italia“, a explicat liderul PSD. La eveniment au mai participat Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele CJ Dolj – Ion prioteasa, ministrul transporturilor – Răzvan Cuc şi directorul CNAIR – Narcis Neaga.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.