Actualitate
Au apărut primii brazi în Piața Mare

Primii brazi au apărut la începutul acestei săptămâni în Piaţa Centrală din municipiul Craiova, în spațiul special amenajat de către SC Piețe și Târguri Craiova pentru comercializarea pomilor de Crăciun.

Aceasta este de altfel singura din Bănie unde pot fi găsiţi pomii de Crăciun, pentru că până în acest moment nu au existat cereri pentru vânzarea în alte pieţe. Brazii comercializaţi în Piaţa Centrală provin atât din fondurile silvice din România, cât şi din străinătate şi doar șapte comercianţi au depus până acum solicitare şi au primit autorizaţie pentru desfăşurarea activităţii de vânzare a pomilor de Crăciun.

Prețurile variază în funcție de proveniență. Pleacă de la 80 de lei și pot ajunge la 300 de lei, în funcție de mărime.

"Vânzarea pomilor de Crăciun a început de luni, 11 decembrie, şi se va încheia pe 24 decembrie, în ajunul Crăciunului. Sunt deja şapte comercianţi de pomi de Crăciun şi suntem pregătiţi să le punem la dispoziţie şi altora locuri de comercializare în sectorul anume amenajat din Piaţa Centrală. Aici vor găsi doar brazi – nu şi molizi – de o calitate deosebită, la preţuri între 80 şi 300 de lei. Preţuri care pot scădea, în funcţie de măiestria în negociere a cumpărătorilor, a precizat Adrian Dinu, purtător de cuvânt al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

Brazi în ghiveci de la Ostroveni

Inedit este faptul că printre comercianţii de brazi se află şi un producător de brazi din judeţul Dolj. Este vorba despre reprezentantul unei pepiniere de brazi din comuna Ostroveni, care vinde brazi în ghiveci, ce pot fi plantaţi în curte după sărbători. Comercianţii de brazi plătesc un tarif de 12 lei/mp/zi. „Pentru a veni în sprijinul comercianţilor şi a-i ajuta să nu mărească preţurile, societatea noastră a menţinut acelaşi tarif de închiriere de câţiva ani încoace”, a menţionat purtătorul de cuvânt al SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.